Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en 1998 Chevrolet S10 Coil Pack

På en 1998 Chevrolet S-10, tändsystemet styrs av en spole pack som finns på sidan av motorn. Den spolpaketet styr gnistan går till varje cylinder, så om en av spolarna går ut, måste du byta ut den, eller din motor kommer att köras på en lägre kapacitet eftersom en mindre cylinder bränning. Även om det är lite komplicerat att få till spolpaketet, är det inte svårt att ta bort. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
platt skruvmejsel
Maskeringstejp
Märkpenna
Hylsnyckel och 3/8-tums socket
Byte spolpaketet
Visa fler instruktioner
1

Använd domkraften för att lyfta den främre delen av S-10, ställ sedan in den på pallbockar. Se till att bilen är helt och fast på läktaren innan du börjar arbeta med bilen. Avlägsna chaufför-side däck med däcket järn, och ställ den åt sidan. Använd en platt skruvmejsel för att dra bort plastflikarna som håller plasten inre fender liner till fender, och ställa det åt sidan.
2

Etikett varje tändstift tråd på spolen pack med maskeringstejp och märkpenna. Gör varje etikett har något som kommer att hjälpa dig att känna igen där tändstift trådar behöver fästas vid byte spolpaketet. Till exempel kan en etikett läsa "övre högra spolen," och en annan kunde läsa "nedre högra spolen," eller vad som fungerar för dig. Ta sedan bort varje tändstift tråd från spolpaketet genom att greppa basen av tråden och dra mot dig med en vridande rörelse. Koppla bort kabelstammarna samtidigt. Addera 3

skruva isär spolpaketet från sidan av motorblocket, med hjälp av hylsnyckel, och kasta förpackningen. Installera paketet ersätter spolen på motorn med hylsnyckel, tryck sedan på tändstift kablar på spolpaketet, enligt de etiketter du gjort. Installera om alla elektriska anslutningar samtidigt.
4

tillbaka fender liner genom att trycka in de plastclips med tummen. Därefter ominstallera chaufför-side däck med däcket järn, och lägre lastbilen bort av pallbockar med domkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60335.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.