Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Rebuild jag en 454?

Chevrolet 454 kubiktum motor började tillverkas 1970 i både LS5 och LS6 "big block" konfigurationer. På den tiden gav 454 Chevy en kant vid makten under muskel bil revolutionen. Sedan dess har miljontals 454 motorer byggts för att återta förlorade makten. För att besvara "Hur jag bygga en 454?" Vi leder dig genom processen att återta en Chevrolet 454 kubiktum motor i lätt att följa steg. Saker du behöver
Motor stativ (4-punkt) katalog 454 kubiktum motor
Catch pan (avfall vätska) katalog mutterdragare (US) katalog Sockets (US) katalog Ringar
Olja (90W) katalog Gasket set (454) katalog Lube (kamaxel) katalog kompressionsringar
ringkompressorn
Lyftare
stötstänger
Packning Tak

Visa fler instruktioner
1

Extrahera en 454 motor från motorrummet på en Chevrolet fordon som 1970 Corvette hjälp av en vinsch eller motorlyft. Koppla bort alla tillbehör, transmission och delar avgaserna från motorn och lyft motorn ut ur fordonet. Säkra motorn till en 4-punkts motor stativ. Koppla vinschen linje eller lyftanordning.
2 vätskor

avlopp (olja, kylarvätska) i en fångst pan. Ta ventilkåpor, insugningsröret, vipparmar, push-stavar och lyftar. Nästa dra locket kamkedjan och vevaxelremskiva bort i slutet av veven. Rotera motorblocket 180 grader.
3

bort oljetråget och kolvar. Lossa varje kolvens vevstake cap av de två bultarna som håller fast den med vevaxeln. Skjut varje kolv ut toppen av motorn som pekar till marken. Lossa vevaxeln lock och ta bort vevaxeln från motorblocket.
4

Rotera motorn 180 grader. Ta bort varje huvud i rekommenderad Chevrolet mönstret att undvika att snedvrida passytor. Ta motorblocket av motorn stå och skicka den till en motor byggare för rengöring och bearbetning. Matcha ny dimension med en komplett uppsättning av kompressionsringar och kolvhuvudena
5

Fäst renoverade blocket tillbaka på 4-punkts motor stativ. Fäst varje huvud till motorblocket med rätt mönster och vridmoment som rekommenderas av Chevrolet. Vrid motorn 180 grader med roterande motorn stå och montera vevaxeln efter smörjning och sittplatser vardera lager halvan i lagerhuset och säten. Dra vevaxeln bultarna till specifika moment som rekommenderas av Chevrolet.
6

Vrid motorn 180 grader. Installera varje kolv med en kolvringskompressorn. Kontrollera gapet av de punkter Klämring till klockan 12 och båda oljeringar peka sina luckor till 2 respektive 7. För in änden av vevstaken i cylindern och låter den glida ner över vevaxeln tidskrift. Smörj tungt. Dra åt vevstaksöverfallet att säkra kolven på plats. Upprepa tills alla kolvarna är installerade. Rotera motorn 180 grader.
7

Dra åt oljepump med vevaxeln montering. Sätt hälften av den bakre huvudpackningen i blocket och den andra hälften i oljetråget där pannan möter veven. Sätt en packning oljetråg mellan pannan och motorblocket och dra åt oljetråget ordentligt till motorn. Vrid motorn 180 grader.
8

Coat varje lob av kamaxeln med kamaxeln smörjmedel och installera den in i motorn genom öppningen i framsidan av motorn Anslut kamkedjan och täcka montering med den kamkedjan lock och packning. Olja lyftarna och installera varje lyftare och ventil spö och mössa dem med en vipparm och mutter. Dra åt muttern tillräckligt för att ta bort glapp i ventilen stången (vrid stången, när tätheten av vipparmen muttern stoppar rörelsen av ventilen stången som är där du behöver vara, vrid muttern 3/4 av ett varv mer.
9

Bolt ventilen täcker till motorn och säkra insugningsröret efter Chevrolet vridmoment specifikationer. Byt ut vevaxelns remskiva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60673.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.