Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad är en hydraulslang?

En hydraulslang är ett högt tryck, syntetiskt gummi, förstärkt termoplast eller Teflon slang som transporterar vätska för att överföra kraft inom hydrauliska maskiner. Hydrauliska maskiner började användas på 1940-talet när ingenjörer upptäckte att hydrauliska system var mer kompakt, lättare i vikt och självsmörjande. Andra världskriget sporrade utvecklingen av hydrauliska maskiner för militära tillämpningar. Utvecklingen av böjliga hydraulslangar öppnat ytterligare väg för utvecklingen av ett brett utbud av nya, kraftfulla maskiner baserade på hydraulisk teknik. Entreprenad

hydraulslangar är gjorda i tre grundläggande delar. Ett inre rör bär fluiden. Den är förstärkt med en mantel av flätad tråd, spiral lindad tråd eller en textil baserad garn. En tredje skyddande yttre skikt ger skydd mot väder, nötning eller olja eller kemikalier. Hydraulslangar är konstruerade eller skräddarsydda speciellt för användning under särskilda mekaniska applikationer. I de flesta fall hydraulslangar är utformade för att vara specifika storlekar, längder och har egna kontakter att arbeta i specifika maskiner. Är inte permanent
Lifespan

Hydraulslangar. En mängd olika faktorer kan påverka livslängden på en hydraulslang. Böja slangen för mycket, vrida det, veck, stretching, krossning eller repor på ytan kan minska slangens livslängd. För låg eller för hög driftstemperatur kommer att bryta ner slangarna som viljan plötsliga kraftiga höjningar eller droppar i inre tryck. Om du använder fel storlek, typ eller vikt av slangar kan också orsaka slangarna att bryta ner. Slangar skall bytas innan de misslyckas, speciellt med hydraulisk tunga maskiner, bromsar eller säkerhetskritiska hydrauliska maskiner. Slangar visar svullnad, sprickor, blåsor och bubblor när slitna eller kan visa praktiskt taget inga tecken alls. Byt slangarna så ofta som rekommenderas av tillverkaren för att förhindra olyckor.
Syfte

Hydrauliska system har förmågan att föröka vridmoment eller tillämpa kraft på ett enkelt sätt . Mekaniska system skulle kräva ett intrikat system av kugghjul, kedjor, remskivor och spakar, att flytta maskinen till ett på avstånd från motorn. Hydrauliska system, däremot, kan överföra kraft från en force motor till den plats där den behöver vara för att göra arbetet enkelt genom att strängarna hydraulslangar mellan de två. Vätskor överföra kraft effektivt eftersom de inte komprimera. Den kraft som appliceras vid en ände av en hydraulslang reser till den motsatta änden av slangen med liten förlust av effekt. Förändringar i storlek slangar längs vägen kan öka eller minska kraften som anbringas på motsatt sida.
Fördelar

Hydraulslangar kan vända krafter från några uns av påtryckningar in hundratals ton av produktionen. Använda hydraulslangar, kan hydraulmaskiner skapa mycket kraftfullt vridmoment vid låga varvtal och hantera hastighet och förflyttning av maskiner med extrem noggrannhet. En enda hydraulpump eller kompressor kan genom hydraulslangar power många olika maskiner och funktioner Maskinen i mycket varierande effektnivåer samtidigt. Hydrauliska motordrivna maskiner kan arbeta säkert i områden där det finns brandfarliga ångor och elektriska eller elektroniska anordningar kunde kvitta explosioner.
Slang betyg

Varje slang har särskilda betyg för specifik typer av vätska som de är konstruerade för att bära, arbeta temperaturområden och begränsar trycket för den specifika slangen. Vanligtvis de är tryckta på slang eller kopplingar. I vissa fall de skriver ut ett modellnummer på slangen och ge en spec ark för de olika modellerna.
Caution

Hydrauliska system arbetar under högt tryck för att driva maskiner. Slangar som misslyckas vid höga tryck kan piska omkring med extremt våld och skada personer eller maskinförare. Hydraulslangar ska kontrolleras och bytas ut enligt tillverkarens rekommendationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57913.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.