Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en 2000 Dodge Dakota Huvudcylinder

Före 1921 införandet av hydrauliska bromsar till fordonsindustrin världen, berodde fordonets bromssträcka på hur hårt du kan pressa. De 2000 Dodge Dakota använder fyrhjulig hydrauliska bromsar, liksom alla moderna fordon. I hjärtat av det hydrauliska systemet är en pump, känd som huvudcylindern, vilket skapar det tryck som behövs för att stoppa fordonet vid ungefär samma takt och om igen. Byta huvudcylinder i 2000 Dakota är inte alltför svårt, men det kräver två blödningar processer - en innan du installerar huvudcylinder och en efter. Saker du behöver
Clean kalkon Baster
Småcontainer skiftnyckel
Linje in
Ratchet
Hylsnyckelsats
Huvudcylinder bleeder kit
skruvstycke med gummi käken beskyddare
1 qt. DOT 3 bromsvätska
träpinne rod
Momentnyckel
kråkfot fastsättning
Golv jack
Jack står
Blocknyckelsats
¼-tums diameter gummi slang, 3 fot långa
Ren, ren behållare
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Öppna huvudcylinder locket och hävert ut alla bromsvätskan med en ren kalkon baster. Överför vätskan till en liten behållare
2

Placera den lilla behållaren under ett bromsledningen montering -. Där den ansluter till huvudcylindern - och lossa bromsen-line-till-master-cylindrig montering med en linje skiftnyckel. Låt all vätska rinna in i den lilla behållaren och dra linjen från huvudcylindern. Upprepa detta steg på andra bromsledningen.
3

Ta bort muttrarna som håller huvudcylindern på bromsservon med en spärr och uttag, dra sedan huvudcylindern utanför booster och ur Dakota.
Bänk Blödning
4

Ställ ny huvudcylinder i ett skruvstycke med skydd gummi käken. Dra åt skruvstäd tills huvudcylindern hålls på plats - inte drar åt den vise, eller du kanske bryta huvudcylindern
5

bort plasten Korkkapsyler portaler bromsslangar i master. cylinder. Skruva slangarna från huvudcylindern bleeder satsen i portaler för hand, därefter passa dem med en linje skiftnyckel.
6

Skruva av locket från huvudcylindern och rutt slangarna i huvudcylindern. Fyll huvudcylindern med färska DOT 3 bromsvätska tills slangarna i vätskan dränka bleeder linjer i reservoaren.
7

Tryck och släpp kolven på booster sidan av huvudcylindern med en träpinne rod och klocka för luft att komma från slangarna i reservoaren. Upprepa detta steg tills ingen luft kommer från ledningarna.
8

Skruva bleeder linjer från huvudcylindern och sätt tillbaka locken i portarna bromsledningen.
Installation

9

Bleed huvudcylindern med den process som i avsnittet "Bench Bleeding."
10

Ställ huvudcylindern på monteringstapparna på bromsservon. Dra åt huvudcylindern-fästmuttrar, då vridmoment dem till 13 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
11

Placera en liten behållare under bakersta bromsledningen port och dra gummikåpan från hamnen. Hand-gänga bakre bromsledningen i porten - är bromsledningarna gjuten, så du kan inte blanda ihop dem. Dra åt kopplingen bromsledningen till 14 foot-pounds med en momentnyckel och kråkfot fastsättning. Upprepa detta steg för frambromsen linje.
12

Gå vidare till avsnittet "Luftning av bromsar" för att eliminera eventuellt kvarvarande luft i bromssystemet.
Blödning Bromsarna
13

Höj framsidan av pickup med en domkraft och skjut jack står under den. Sänk framför lastbilen på domkraften. Lyft den bakre delen av Dakota med en domkraft och skjut pallbockar under den bakre av rambalkar. Sänk den bakre delen av lastbilen på pallbockar
14

Crawl under höger bakhjul och hitta ventilen bromsen bleeder -. ¼-tums metall ventil - på toppen av bromsok eller trumma uppbackning platta. Tryck på kanten av en ¼-tums-diamenter gummislang på änden av avluftningsventil, ange den andra änden av slangen i en ren, klar behållare. Fyll behållaren med DOT 3 bromsvätska tills vätskan submerges slangen.
15

Vrid avluftningsventilen ungefär ett halvt varv moturs med en kombination skiftnyckel för att öppna den. Omedelbart instruera en assistent att trycka på bromspedalen i golvet och håll det - titta på änden av slangen i behållaren titta efter bubblor som kommer från det. Stäng avluftningsventilen. Upprepa detta steg tills inga bubblor kommer från slutet av slangen
16

Upprepa steg 2 och 3 för att blöda de återstående tre hjulen i följande ordning:. Vänster bak, höger fram och vänster fram. Kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern efter avblodning varje hjul och fyll den till "Max" line - så huvudcylindern att köra torr kommer att införa luft i systemet
17

Höj bak. av lastbilen av domkraften står med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk Dakota till marken. Höj framsidan av Dodge av domkraften står med en domkraft och ta bort domkraften. Sänk framför lastbilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59281.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.