Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

De bästa kammar för en LT1 383

Den andra generationens (Gen II) var LT1 små block Chevy motor (SBC) som ursprungligen infördes i 1992 års Corvette och användas i andra GM-modeller fram till 1997. Inte längre produceras, var sin 350-kubik-tums förskjutning uppnås med en 3,48-tums vevaxel stroke och 4,00-tums hål. Den 383ci LT1 - en eftermarknad förskjutning aldrig produceras av GM - uppnås genom att ersätta den ursprungliga vevaxeln, stavar och kolvar med en eftermarknad roterande enhet som har en 3,75-tums slaglängd och 4,030-tums diameter kolvar. Kamaxel val för denna kombination är beroende av ett antal variabler. Stock Performance

Fabriken hydrauliska rullen kamaxlar specs varierade beroende på applikation. LT1s används i full storlek personbilar hade mildare kammar som producerade kraften i ett lägre driftsområde än motorerna i Corvetter och andra mindre sportbilar (Camaros /Firebirds). Tillämpningen av din 383 LT motor (inte längre en "LT1," tekniskt) kommer att avgöra kamaxel val. Ökningen av stroke - och förskjutning - ensam tenderar att flytta driftområdet ner några hundra varv per minut. Detta ger ett visst utrymme för en något mer aggressiv kamaxel lob profil.

Ett bra exempel skulle vara Comp Cams Extreme Energy 266HR kamaxel. En kamaxel med denna lob design har det operativa området 1000 och 5000 RPM, erbjuda ökad ekonomi, vridmoment, en mild prestanda vinst och kommer att fungera bra med fabriken dator.
Ökad prestanda

För ökad effekt, flyttar Comp Cams Extreme Energy 276HR kamaxel i varvtalsområdet upp till 1.500 till 5.500 och är utformad för att användas med anpassad dator tuning. Det fungerar bra i en daglig-driven bil men har en aning hackig tomgång. På grund av dess ökande varaktighet, högre varvtalsregister och ökad lyfthöjd är uppgraderade ventilfjädrar rekommenderas.
High Performance

Comp Cams Extreme Energy 292XFI HR kamaxel kan vara ett bra val för en högpresterande kamaxel, men andra modifieringar av bilen såsom en lägre utväxling och högre varvtal stallhastighet momentomvandlare krävs. Varvtalsområdet för denna cam är mellan 2.200 och 6.200, och tomgång kvaliteten är ojämn. Uppgraderade ventilfjädrar samt vipparmar krävs för denna kamaxel, och datorn kommer att behöva omprogrammeras, liksom.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60991.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.