Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar en fläktmotor på en 1999 Alero

Som i alla bilar, flyttar fläkten i 1999 Oldsmobile Alero luften för luftkonditionering, defroster, värmare och system vent. Byta en misslyckad fläktmotor är ett jobb som du kan göra hemma. Saker du behöver
nya eller återanvända fläktmotor
Phillips skruvmejsel
1/4-tums enhet socket som
Visa fler instruktioner
1

Open huven av fordonet och lokalisera batteriet. Använda 1/4 tums set hylsa, lossa skruven som håller den positiva (röda) batterikabeln till terminalen, och sedan ta bort kabeln. Isolera kabeln från terminalen.
2

Öppna dörren på passagerarsidan, och skjut sätet bakåt så långt det går. Detta kommer att skapa ökad manövrerbarhet i bilen. Addera 3

fläktmotor bör hållas i två eller tre skruvar. Om du tittar upp underifrån handskfacket, bör du se dem. Du måste ta bort skruvarna som håller fläktmotorn på plats. Gör detta genom att använda en liten, spårskruvmejsel, eller en hylsa och spärrskaft från din 1/4-tums enhet socket set.
4

Dra fläktmotorn ur sitt hus med en hand. Se till att du inte bara låta fläktmotorn hösten, som du kan kapa de två elektriska trådar som leder till fläkten.
5

Ställ fläktmotorn fästskruvar i en liten kopp eller burk så att du inte förlorar dem medan han flyttar runt i din bil.
6

Håll fläktmotorn säkert i ena handen, ta bort de två elektriska ledningar från sidan av fläkten. Gör noggrant noterat positionen av trådarna på den gamla fläkten, så att du kan montera den nya fläkten exakt samma sätt.
7

Fäst kablarna till den nya fläktmotorn. Det är viktigt att du tråd den nya motorn exakt hur den gamla var fast.
8

tillbaka fläktmotorn på omvänt sätt som du tog bort det. Dra åt skruvarna endast till den punkt där de är tätt. Skruvarna behöver inte vara extremt snäva.
9

Anslut den positiva batterikabeln till sin terminal.
10

Starta fordonets motor och slå på din fan byta till den lägsta inställningen. Gå igenom varje fläktens switch inställningen tills du är vid max varvtal för fläkten, för att testa den nya fläktmotorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60566.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.