Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar ett bromsservo

En broms booster är en enhet som ger extra bromskraft använder antingen en elektrisk eller hydraulisk mekanism för att "öka" bromsen ström du får från att trampa på bromspedalen. Brake boosters arbetar ofta på vakuum tryck, men de arbetar också tillsammans med din huvudcylindern - som håller din bromsvätska - att pressa bromsvätska genom din bromssystemet. Med tiden kan din booster utveckla ett vakuum läcka eller misslyckas helt. Om detta händer, måste du veta hur man installerar en ny. Saker du behöver
hylsnyckel med socket setSocket extenderOpen-slutade wrenchPliersBucket att fånga broms fluidMasking tapePermanent markör
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta reda på bromsservon . Detta är oftast en rund skiva ungefär 3 till 4 inches i tjocklek, men kan vara större beroende på ditt fordon. Det kommer att bifogas den bromshuvudcylindern på brandväggen, oftast på förarsidan. Lossa och ta bort röret muttrarna som håller bromsledningen till huvudcylindern med öppen nyckel
2

. Det finns fyra av dessa (fyra bromsledningar) som du måste ta bort. Se till att du antecknar där linjerna är att vara bortkopplad från att de kommer att behöva kopplas om till samma område du bort dem från. Du kanske vill använda maskeringstejp och en märkpenna för att markera platsen för där bromsledningarna kom från. Du måste vända varje rör muttern moturs för att lossa och vara särskilt försiktig så att du inte skadar slutet av muttern medan du lossar den. Dessa nötter, vilka skador lätt, är en kritisk komponent som säkrar din bromsledningen till huvudcylindern.
3

Unbolt två skruvarna som håller huvudcylindern till bromsservon och ta bort befälhavaren cylinder. Var noga med att fånga den bromsvätska som droppar och inte får något på bilens färg.
4

Vissa broms boosters har skruvar som du kommer att kunna ta bort från brandväggen. Om din bromsservon har dessa unbolt dem
5

Unbolt fem eller sex -. Beroende på ditt fordon - muttrarna som håller bromsen booster på plats under instrumentbrädan bakom bilens bromspedal. Några av dessa kan vara svåra att nå, men du bör kunna få dem alla med en vanlig hylsnyckel. Du kan behöva använda en socket förlängare för att nå dessa nötter på vissa fordon.
6

Dra klämman eller stift som håller bromsen booster till bromspedalen. För att göra detta, dra klämman som håller stiftet på plats med hjälp av en tång. Tryck sedan på stiftet med slutet av tången. Bromspedalen ska nu vara fri från bromsservon.
7

Dra bromsservon ur brandväggen och ut i motorrummet.
8

Sänk nya bromsservo i motorrummet där den gamla bromsservon brukade vara. Rikta in fästskruvarna med hålen i brandväggen och skjut den nya bromsservon på plats så att den sitter tätt mot brandväggen.
9

Passa fästet på baksidan av bromspedalen med fästet på bromsservon (inuti fordonet). Skjut lastappen genom båda fästena, koppla ihop dem. Ersätt clipset som håller lastappen på plats. Det finns ett litet hål i ena änden av pinnen. Skjut spärren i detta hål.
10

Byt skruvarna du tog bort från baksidan av bromsen booster under instrumentbrädan och bakom bromspedalen och dra åt dem (medurs). Du kan behöva använda en socket förlängning för att nå dessa bultar.
11

Byt skruvarna på brandväggen (om bilen hade dem), och dra åt (medurs).

12

Skjut baksidan av huvudcylinder (det finns ett hål i ryggen) under slutet av bromsservon kolven och skjut tillbaka huvudcylinder tills den sitter tätt mot bromsservon.
13

Byt huvudcylindern fästskruvar och dra åt dem (medurs).
14

Byt röret muttrarna i de områden där man först bort dem och dra åt. Vid åtdragning tube nötter, vrid dem moturs tills du känner motstånd. Sedan ge dem ytterligare ett kvarts varv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57232.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.