Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsok på en 1989 Toyota 4runner

Toyota 4Runner infördes 1984. Den 1989 Toyota 4Runner producerades med möjlighet till två olika motorer: en 2,4-liters rak 4-cylindrig motor, och en 3,0-liters V-6 motor. Den 1989 Toyota 4Runner var utrustad med fyrhjulsdrift. Den 1989 4Runner hade framhjulet skivbromsar standard, och alternativet för bakbromsarna hjulskivan också. Alla de verktyg och material som behövs för detta projekt finns på en Biltema, eller genom din lokala Toyota återförsäljare. Saker du behöver
3/8-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats
Nya bromsok
stor behållare för bromsvätska
Liten brytjärnet
2-ton eller större kapacitet jack
2 pallbockar
Visa fler instruktioner
Byta bromsoken
1

Lossa vridmoment på antingen den främre eller bakre hjulen, beroende på vilken ände av fordonet du är byta bromsok. Höj slutet av fordonet du arbetar på att använda en 2-tons domkraft eller en domkraft med större kapacitet. Place jack står under båda ändarna av axelhuset för att stödja 4Runner under hela den tid som detta projekt. Avlägsna hjulet muttrarna från hjulen sedan bort hjulen helt från fordonet.
2

Placera ett uppsamlingskärl under en av bromsok församlingar. Ta bromsledningen från baksidan av bromsok med en öppen nyckel end linje. Vrid linjen montering på baksidan av bromsok motsols tills den lossnar från bromsoket. Vrid slutet av bromsledningen uppåt för att minska mängden bromsvätska förlorad under den här proceduren. Addera 3

Ta bort bromsok montering bultar från baksidan av bromsok, med hjälp av en 3/8 -tums enhet Ratchet och uttag. Vrid skruvarna moturs tills de är helt bort från bromsoket. Avlägsna bromsok från bromsenheten, med användning av en bändjärn att dra bromsok fri, om det behövs.
4

Avlägsna bromsbeläggen från bromsoket, med användning av en brytjärnet att dra dynorna fria, om det behövs. Placera den gamla bromsoket i ett avlopp pan för att inte spilla bromsvätska på marken.
5

Installera bromsbelägg på nya bromsok för hand. Skjut dynorna i sitt rätta läge tills de snäpper på plats på den nya bromsok. Smörj baksidan eller shim sida av bromsbelägg, med certifierad bromsok fett. Placera den nya bromsok på bromsen. Smörj bromsok bultar med bromsok fett, sedan börja bultarna i bromsoket. Dra åt bromsok bultarna med en certifierad momentnyckel till 90 foot-pounds av vridmoment. Sätt bromsen linje i den bakre delen av den nya bromsok
6

och dra åt bromsen linje med en öppen nyckel ändlinje . Vrid montering bromsledningen medurs tills linjen är ordentligt på baksidan av bromsok, vrid sedan linjen passande 1/4-turn längre. Detta "snug-och-en-kvartal" åtstramning metod kommer att strama linjen nog, utan att skada bromsledningen eller montering.
7

Upprepa steg 2 till 6 för att slutföra bromsok byte på den andra sidan av Toyota. Upprepa projektet i sin helhet för att byta bromsok på den andra änden av lastbilen. Addera Avluftning av bromssystemet
8

Placera tråget under bromsok du är kommer att blöda först. Be din assistent att sitta i förarsätet i fordonet. Vrid skruven bromsen bleeder moturs för att öppna bleeder. Be din assistent att trycka på bromspedalen i golvet och håll den intryckt. Använda vokala signaler som "ner" när pedalen trycks ned, och "upp" när pedalen är i det övre läget kan hjälpa projektet tillsammans. När pedalen är i det nedre läget dra åt luftningsskruven stängs med en linje skiftnyckel.
9

Be din assistent att pumpa bromsen inte mindre än fem gånger, sedan låta bromspedalen gå upp till toppositionen. Öppna luftningsskruven när din assistent säger "upp." Berätta din assistent att bromspedalen igen. När din assistent säger "ner," stäng luftningsskruven igen. Lägg bromsvätska i bromsvätskebehållaren ofta medan blödningar bromsarna.
10

Växla över till den andra sidan av 4Runner och upprepa stegen för luftning av bromsarna. Fortsätt blödning den andra sidan av bromsarna tills du har en gedigen bromspedal och en anständig pedal höjd. Om du blöder bromsarna på alla fyra hjulen, då blöder bromsarna i ett "X" mönster. Om du börjar på framsidan förarsidan bromsok, blöder passageraren bakre bromsok nästa. Gå sedan tillbaka till framsidan och avsluta mönstret på de andra två broms församlingar.
11

Byt hjulen på 4Runner bara när du har kontrollerat att du förseglade alla skruvar broms avluftningsskruvarna du öppnat. Snug de hjulmuttrar lug med ett däck järn, så att däcken är i jämnhöjd med sin byggform. Lyft den del av 4Runner du arbetar med upp, med användning av en två-tons domkraft eller en domkraft med större kapacitet. Avlägsna domkraften från under 4Runner. Sänk 4Runner till marken. Dra åt hjulmuttrar lug mellan 90 och 110 foot-pounds av vridmoment, med hjälp av en certifierad momentnyckel och hjulmutter uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58967.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.