Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Jeep Grand Cherokee Pads frambroms

Du kanske har hört en del skrikigt ljud som kommer från de främre bromsarna på din Jeep Grand Cherokee. Det skrikande kan vara en mycket bra indikation på att friktionen materialet av belägget är slitet ned och nu förslitningsavkännare pressar mot ytan av rotorn när du bromsar. Var glad att du inte börjar höra ett gnisslande ljud först. Även om det kan vara ett irriterande ljud, ersätter kuddar kan vara relativt uppnås i bekvämligheten av ditt eget uppfart, förutsatt att du har några mekaniska verktyg och lite tekniskt kunniga. Dynorna är ganska överkomligt, men de arbetskostnader från den lokala verkstaden hittar ett sätt att gräva djupt i dina fickor. Ge dig själv lite tid, vänta några fina vädret, ta dina verktyg och spara en massa pengar genom att byta ut dynorna själv. Saker du behöver
Golv jackJack standWheel chockTurkey basterDOT-godkänd broms fluid1 /2 tums enhet bryter Bar1 /2 tums hylsa set1 /2 tums enhet ratchetLarge raka kanter screwdriverBungee cordC-clampSilicone-baserade bromsen smörjmedel (om den inte medföljer nya uppsättning dynor) 1/2 tums enhet justerbar momentnyckel
Visa fler instruktioner
Hur Byt Jeep Grand Cherokee främre bromsbelägg
1

Park Jeep Grand Cherokee på en plan, jämn asfalterad eller betongyta. Dra åt parkeringsbromsen. Släpp huvfäste.
2

Placera ett hjul chock bakom en av de bakre däcken.
3

Öppna huven och suga ut hälften av bromsvätska från huvudcylindern behållaren med Turkiet baster. Kassera fluiden ordentligt. Sätt på locket ordentligt på huvudcylindern.
4

Bryt muttrarna löst på vänster framdäck. Lossa dem inte för mycket och inte ta bort dem.
5

Lyft den vänstra panelen främre kvartal med ordet jack under vänster länkarm tillräckligt hög för att placera en pallbock under vänster främre rambalk . Sänk golvet jack och ta bort.
6

Ta bort muttrarna och hjul.
7

bort bromsok bultarna med Ratchet och en socket. Vissa Grand Cherokee modeller har ett stöd fjäder på främre bromsok. Ta bort detta genom att bända loss den med en skruvmejsel. Bänd bromsok off med skruvmejseln och stödja bromsok till bilen med gummiband så att du kan extrahera kuddar från det. Bänd elektroderna bort med skruvmejseln.
8

Applicera en beläggning av silikonbaserat broms smörjmedel till de områden på bromsok ankare där den bakre plattan hos dynorna kommer i kontakt med den.

9

Komprimera kolven i bromsoket in med C-clamp.
10

Installera och låsa nya kuddar på plats. Placera inombordsmotorer pad först och tryck på hårdvaran i kolven hålet. Fäst utombordaren pad på tjocklek sist. Använd skruvmejseln för att övertyga klippen på okhuset om så behövs. Byt bromsok över rotorn och ankaret och dra åt bromsok bultar. Byt ut bärfjädern om tillämpligt. Övertyga att med skruvmejseln också.
11

Byt däck och hjulmuttrarna och dra åt muttrarna så hårt du kan få dem med hjulet förhöjda.
12

Sänk Cherokee och dra åt muttrarna i ett alternativt sätt med 1/2 tums enhet justerbar momentnyckel inställd på 100 foot pounds och en socket.
13

Upprepa proceduren för höger sida.
14

Pump foten bromspedalen när du är klar. Detta kommer att återställa hydraultryck tillbaka till de komprimerade kolvarna i de främre bromsok. Underlåtenhet att slutföra det här steget kan vara mycket farligt. När pedalen känns normal, kontrollera och justera bromsvätskenivån i huvudcylindern. Om du behöver lägga till något, bara lägga DOT-godkända bromsvätska för din Jeep Grand Cherokee.
15

bort hjulet chock, släpp parkeringsbromsen och provkörning.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57102.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.