Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Auto tekniker Verktyg

Folk som arbetar på bilar för en begagnad levande som kallas mekanik. Nu, med moderna bilar är elektroniskt styrd och finstämt, har mekanik blivit tekniker. Skillnaden är att teknikerna nu måste förstå både mekaniska arbetet i ett fordon tillsammans med de många elektroniska kontroller och sensorer. Tekniker ska även äga och vet hur man använder specialitet verktyg som krävs för att arbeta med moderna fordon. Scanner

Ett verktyg som alla goda tekniker måste ha är ett diagnostiskt scanner. Många människor förväxlar denna maskin med handhållna scanners som kan köpas på en lokal delar butiken för $ 20. Denna typ av high-end scanner, ofta kostar uppåt på $ 9.000 är mycket mer än bara en kodläsare som sin billigare motsvarighet. Istället visar det teknikern vad varje givare i fordonet läsning och att de dataområdena som är acceptabla. Denna maskin utför även funktionstester som tillåter teknikern att manuellt styra nästan varje sensor eller motor i fordonet så att problemet kan identifieras.
Stetoskop

En bil stetoskop fungerar ungefär som en läkare använder. Istället för att ha en plan bas för att placera mot kroppen, men det har en sond för exakt precision. Detta verktyg används för att bestämma exakt var en ljudet kommer ifrån, det är normalt används när ett skrapande ljud hörs från trissystemet på motorn och tech måste bestämma vilken remskiva har misslyckats. Teknikern sätter helt enkelt sonden på axeln för varje trissa och lyssnar efter slipning ljudet att bli mer uttalade.
Spärr mutterdragare

Dessa verktyg är en kombination av ett spärrhjul och en kombination skiftnyckel. Det finns vissa områden som endast en skiftnyckel kan passa in, men ett Ratchet och uttag skulle göra det lättare så att nyckeln inte behöver återställas efter varje tur. Denna skiftnyckel set har en vanlig öppen ände, men den inramade änden har en ratcheting mekanism så att teknikern kan snabbt ta bort bulten utan att återställa.
Fluid Leak Detector

vätska läcka detektor används för att diagnostisera läckage i vätskesystem. En ultraviolett (UV) färgämne hälls i den läckande system, tech gör att systemet för att köra för en angiven tidsram. Den tech sätter sedan på UV-glasögon och använder en svart ljus för att undersöka slangar och anslutningar av detta system för att lokalisera UV färgämnet läckan.
A /C Leak Detector

A /C läcka detektor är en enkel maskin, men ett måste för alla tekniker. Denna maskin "sniffar" luften och informerar mekaniker --- genom en serie ljudsignaler --- när den känner köldmedium. Ju snabbare piper, desto högre konsistensen av köldmedium, vilket gör det möjligt för tech att precisera var läckan kommer ifrån.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60765.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.