Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur fixar bromsbeläggen på en 2002 Grand Caravan

Den 2002 Dodge Grand Caravan alltid använder skivbromsar fram och kuddar, som gör alla fordon nuförtiden. Det kan dock har skivbromsar bak på vissa fyrhjulsdrivna modeller eller det kan innehålla bak trumbromsar på framhjulsdrivna modeller. Medan den illustrerade procedur visar hur man fixar de främre bromsbelägg, kan innehållet också användas vid byte bak bromsbelägg med några mindre skillnader. Tänk på de bakre dynorna är mindre och endast står för cirka 30 procent bromsförmåga för minivan. Saker du behöver
Wheel kil
bromsvätska suganordning
Däck järn
hydraulisk domkraft
två pallbockar
Fast nyckel satt
Liten
bända verktyg Heavy- plikt tråd
C-clamp
Lämplig träbit
Momentnyckel och socket set
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Park Grand husvagn på en nivå, hård yta som är lämplig för att lyfta och stödja fordonet. Aktivera parkeringsbromsen (om fastställande av de främre bromsbelägg) och släpp den primära Huvlås inifrån minivan.
2

Placera ett hjul kil (eller block av trä) bakom ett av de bakre däck (eller framför en av de främre däck om fastställande av de bakre dynorna) och öppna huven.
3

suga ut hälften av bromsvätska i huvudcylindern med en broms Vätskesugledning enheten och sedan sätta tillbaka locket till huvudcylindern. Sätt tillbaka locket ordentligt.
4

Bryt muttrarna löst (på axeln du om fastställande av bromsbelägg) med ett däck järn skiftnyckel genom att vrida dem 1/4-turn moturs (endast).
5

Höj Grand Caravan med en hydraulisk domkraft (en sida i taget) och sedan sänka den på pallbockar strategiskt placerad under motorn fästet. Tänk om du använder rocker paneler på en husvagn som de kan kollapsa under tyngden av fordonet.
6

Slutför bort muttrarna och ta bort hjulen.
7

Ta bort de övre och undre bromsok bultar styrpinne med en fast nyckel.
8

Bänd bromsok bort av bromsok fästet och rotor med en liten bända verktyg och sedan svepa tunga tråd genom bromsok och använda kabeln för att hänga den från den främre spiralfjädern så det inte dingla från den hydrauliska broms slang.
9

Bänd utombordaren pad stoppbygeln över det upphöjda området av bromsok bostäder med den lilla spett för att skjuta utombordaren pad ner från bromsoket.
10

Dra inombords pad från bromsok kolv tills pad s stoppbygeln unseats inifrån bromsok kolvkaviteten.

11

Komprimera bromsok kolv med en C-klämma och en lämplig träbit för att förankra mot kolven för att förhindra skada uppstår på kolven när du kör den i hålet med klämman.

12

Byt ersättare inombordsmotorer pad först genom att trycka sin stoppbygel i bromsoket kolvkaviteten och sedan fästa utombordaren pad och fästklammern.
13

bort kabeln från tjocklek och sedan ersätta den över rotorn och fästet. Rikta in skruvarna styrpinne och infoga dem i sina respektive hål. Dra åt bultarna till 35-fot pounds med en momentnyckel och uttag.
14

Slutför pad ersättning för den andra sidan innan du byter hjul och muttrarna. Dra åt muttrarna så hårt att navet som möjligt med axeln upp. Sänk Grand Caravan till marken (genom att vända lyftet) och sedan dra åt muttrarna med momentnyckel till 100 fot pounds med en lämplig storlek socket. Använd ett korsvis vid åtdragning av hjulmuttrarna.
15

Pump foten bromspedalen flera gånger tills pedalen känns fast och normal. Kontrollera igen huvudcylindern bromsvätskenivån och lägga bromsvätska vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57756.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.