Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så Tyst Noise Auto Brake

Det finns flera källor till autobroms buller. Vissa är normala, några visar på behovet av reparation, och en del kan du enkelt lösa. Broms ljud brukar komma från fukt, smuts eller vibration av något slag. Att hitta källan och orsaken till bullret är kritisk för bestämning av lösningen. Saker du behöver
Ficklampa
Brake Parts Cleaner Review Disc Tyst tub eller spray
Jack
Jack står
Lug Sockets skiftnyckel Köpa och skiftnycklar
Show Fler Instruktioner
frambroms Noise
1

Placera bilen upp på pallbockar så att den felande hjulet är förhöjd och fri att snurra. Titta på rotorn. Det bör vara släta och fria från spår. Den bör ha en tråkig glans, och inga platser blued metall. Blåelse indikerar att rotorerna har överhettats, och kan vara skev, en vanlig orsak till broms buller. Spår i rotorn kan tyda på slitna bromsbelägg och metall-mot-metall-kontakt. Du bör byta rotorer och kuddar omedelbart.
2

Ta bort bromsok och inspektera bromsbeläggen. Se till att det fortfarande finns material än stommen kvar på plattan. Se också till att dynan inte har nått baren squeaker slitage. De flesta kuddar har en bar tennmetall som träffar rotorn när bromsarna används efter bromsarna har nått en viss förslitning punkt. Detta tyder på att dynorna behöver bytas innan skador på rotorer och andra bromskomponenter inträffar. Om slitaget bar har nåtts, byta bromsbeläggen och vrid rotorerna att eliminera bromsen buller.
3

Rengör alla ytor noggrant med broms delar renare. Om rotorer och dynor är i god form, men du har kört i dammiga förhållanden, kan dessa smutsiga bromsdelarna orsaka brus. Se till att det inte finns någon olja eller smuts rester på rotorer eller bromsytan av bromsbeläggen. Även inspektera mellan bromsklossen och rotor för att säkerställa att det inte finns några små stenar eller bitar av smuts som orsakar bullret.
4

Se alla broms hårdvara är på plats innan montering. För att förhindra kraftig broms vibrationer, tillämpa en produkt som Skivbroms Tyst på baksidan av dynorna. Den levereras i antingen ett fett eller en sprayform. Se till att ingen av fett hamnar på framsidan av dynorna, som kan göra dem ineffektiva.
Bakbroms Noise
5

Placera den bakre delen av fordonet på jack står och blockerar framhjulen så att fordonet inte rullar. Använda ett bromsjusteringsanordning verktyg, justera de bakre bromsbackarna så de är så långt från trumman som de kan vara. Skjut den bakre trumman bort, och inspektera den för spår eller uppvärmda fläckar, som i stegen ovan. Om trumman är räfflad, måste du byta eller vända dem omedelbart, tillsammans med skorna.
6

Inspektera bromsbackar, vilket bör vara jämnt slitna från framsidan till baksidan. Om de är slitna i en sluttande mönster, måste du ersätta dem och sedan inspektera bromsen hårdvara. Detta betyder oftast att fjädrarna är slitna och skor drar ojämnt. Vänd eller byt trummorna samtidigt, som skeva bromsbackar brukar resultera i skeva trummor också.
7

Rengör alla delar, eftersom smuts och damm kan orsaka bakbroms buller. Rengör alla delar och ytor noggrant före montering, användning bromsdelarna renare. Kontrollera att du har tagit bort alla små stenar och damm från båda skorna och trummor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58800.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.