Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad händer om din EGR-ventil vakuum Unplugged?

Avgasrecirkulation är en metod för att minska eller eliminera miljögifter produceras av bilmotorer. Den enhet som styr flödet av dessa avgaser kallas en EGR-ventil. Vidtar åtgärder för att stoppa funktionen av EGR-ventilen inte bara har negativa effekter på maskinrummet, men en mer allvarlig återverkan av sådan verksamhet är brott mot federal lag. United States Environmental Protection Agency mandat att inga utsläppsbegränsande mönster eller anordningar ska avlägsnas från ett fordon eller obrukbar. Denna lag gäller för alla, inklusive konsumenterna, och böter kan tas ut till ett belopp av $ 2500 per incident. Den anläggningsarbeten

Olika konstruktioner finns, men typiskt en EGR-ventil påverkas av en kalibrerad vakuumsignalen anbringas på ventilmembranet. En kolv vid basen av ventilen är fäst vid membranet. När vakuumet drar mot membranet, är kolven unseated från en hamn. Motorns avgaser kan tränga in genom porten och dras in i förbränningskammaren, där de kombineras med luft-bränsleblandningen. Bortkoppling av vakuumtillförseln till ventilen orsakar upphörandet av avgaserna induktion, som gör det möjligt för höga förbränningstemperaturer att inträffa. Utvecklingen av miljögifter ökar med den ökade förbränningstemperaturen.
Skälen

Förbränningsmotorer dra in stora mängder luft som de kör, och ett viktigt inslag i att luft är kväve. Luften blandas med bränsle och komprimeras i motorns förbränningskammare. Temperaturen i kammaren kan överstiga 2500 grader Fahrenheit under förbränningsprocessen. Vid dessa förhöjda temperaturer kvävet kombineras med syre vid en accelererad nivå. Kväveoxider eller NOx, produceras i oacceptabla mängder i sådana omständigheter. En EGR-ventilen kombinerar avgaserna med luft-bränsleblandningen att reglera förbränningstemperaturen, vilket minskar dessa giftiga formationer.
Fördelarna

Bortsett från uppenbara fördelarna med minskade luftföroreningar, svalare förbränningstemperatur ger också bättre motorns prestanda och livslängd. Överdriven värme i förbränningskammaren kan orsaka förtändning eller "gnista knock," där de överhettade metallytorna tända luft-bränsleblandningen i förtid. Dessa detonationer hända innan kolven når rätt position, och motorn ger mindre ström. Bränsle går till spillo i processen, och skador på motorn kan resultera. De olägligt explosioner kan blåsa en hel i toppen av kolven eller böja och bryta tillhörande delar. Sofistikerade motorreglage kanske kan förhindra gnista knock genom att fördröja tändinställningen, men motorns prestanda och bränsleekonomi faller medan avgaserna föroreningar ökar. Addera Old Daze

När avgasreningssystemen började visas på bilmotorer i början av 1970, var de ofta misstänks vara orsaken till den minskade hästkrafter utgången av samtida motorer. Men missriktade, konsumenter och hobbyister försökte både att kringgå dessa kontroller på en daglig basis. Delar var snart tillgängliga att blockera eller eliminera vissa utsläppskontroll. Dessa delar har ofta märkta som provningsutrustning och påstod sig vara användbar för att diagnosticera problem motorprestanda. De försiktighetsåtgärder beträffande tillfällig användning av dessa delar var ofta ignoreras. Dock beklagar alla som kasseras en EGR-ventil för en blockerande platta snart deras beteende. Inga verkliga åtgärder uppnåddes på den tiden, som motorer då, och nu, är utformade för att köras med de kontroller som finns.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62286.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.