Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur justera parkeringsbromsen på en 1998 Explorer

Du kan justera parkeringsbromsen på din 1998 Ford Explorer direkt från ditt hem uppfart eller garage, vilket sparar tid och pengar. Du kommer att känna att det är dags för en justering när du hittar bilen glider fram när du har åt parkeringsbromsen när den är parkerad nedförsbacke. Du behöver bara några få verktyg som köps från din lokala bildelar återförsäljare. Om du brukar göra dina egna reparationer, har du förmodligen redan har dessa verktyg till hands. Den enda ytterligare verktyg som du kanske inte har det du behöver är en kabel spänning mätare. Saker du behöver
4 stoppklossar
Golv jack
Jack står
Tänger
Kabel spänningsprovaren
Visa fler instruktioner
1

Aktivera parkeringsbromsen genom att trycka den i golvet med foten.
2

Sätt två stoppklossar framför framhjulen och två bakom dem. Lyft den bakre delen av fordonet med en domkraft, står slide två jack under Explorers bakre rambalkar nära varje bakhjul, sedan sänka Explorer på läktaren.
3

komma under Utforskaren och håll parkering stången bromsvajern på plats med handen. Du kan känna igen det som stången i mitten på undersidan av fordonet som har kablar som kommer in mot det. Dra åt equalizer muttern med dina tång sex varv.
4

Hitta equalizers på de bakre trummor inuti hjulhusen. Placera mätaren kabelspänning bakom equalizers och ställa spänningen upp till 600 pounds max.
5

Kontrollera att de bakre hjulen inte spinner. Sedan ur parkeringsbromsen och kontrollera att de bakre hjulen snurrar lätt och fritt. Om inte, gör om justeringen.
6

Höj bilen, ta bort pallbockar, sänk bilen, och ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58376.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.