Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsar på en 2003 S40 Volvo

Volvo S40 har skivbromsar på alla hjulen. Byta bromsarna på bilen är inte svårt att göra, och du kan räkna med att spendera cirka 30 minuter att slutföra varje hjul. Du kan ändra bromsbeläggen i din uppfart, vilket eliminerar behovet av att ta bilen till ett garage, och betala höga arbetskostnader. Saker du behöver
Turkiet Baster
dräneringskärlet
stoppklossar
Automobile jack
stödbenet
bromsok kolv Tool Review 3mm punch
Liten Wire hammare
borste
Hylsnyckelsats
Wrench in
Visa fler instruktioner
1

Park Volvo på en plan yta och vrid nyckeln av. Öppna motorrummet och sifon ½ av bromsvätska från huvudcylindern med kalkon baster. Placera vätskan i tråget för återvinning. Placera stoppklossar bakom bakhjulen av Volvo. Hissa upp bilen med bilen uttaget. Placera en pallbock under bilen nära fästpunkten och höja den till ramen.
2

Avlägsna muttrarna från hjulet med rörtång. Dra av hjulet från bilen. Ta bort fjädern klipp från bromsbeläggen. Tryck på låssprintarna från bromsbeläggen använder 3mm punch och liten hammare. Lossa bromsok bultar med en socket och ratchet. Lyft bromsok från bäraren. Dra bromsbelägg från församlingen. Rengör hela aggregatet noggrant med stålborste. Tryck tillbaka kolven i bromsoket bostäder med Mätmarkörverktyget.
3

Place de nya bromsbelägg på bäraren och skjut bromsok ner över dem. Säkra bromsok guide bultarna med hylsa och spärrskaft för att dra åt dem. Tryck på låssprintarna på bromsbeläggen. Montera hjulet på bilen och dra åt muttrarna med rörtång. Ta stödbenet från under Volvo och sänk bilen till marken. Upprepa proceduren på det andra hjulet.
4

Kontrollera bromsvätskenivån och lägg till det som är nödvändigt. Pumpa bromsarna flera gånger tills pedalen är fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58683.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.