Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att blöda 1995 Monte Carlo Bromsar

Blödning vid bromsning i 1995 Chevrolet Monte Carlo består av att ta bort luft från ledningarna. Bromsarna måste luftas efter att byta ut huvudcylindern eller bromsok. När dessa komponenter avlägsnas, kan detta orsaka luft att sugas in i systemet och göra att bilen inte att bromsa korrekt. Blödning bromsarna börjar med bakhjulen. När bakhjulen är blött, måste du blöder framhjulen för att avsluta jobbet. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck Tool Review Open-end ringnyckel
Plasttub
Disponibel flaska
DOT3 bromsvätska
Show Mer Instruktioner
1

Öppna huven för att komma åt huvudcylindern. Se till att bromsvätskenivån är vid fullt märket på sidan av behållaren. Låt inte huvudcylindern run tom.
2

Blockera framhjulen och se till att bilen är i parken.
3

Lossa muttrarna på bakhjulen med ett däck verktyg. Ta inte bort muttrarna. Lossa muttrarna kommer att ta bort hjulet lättare.
4

Höj den bakre änden av bilen genom att placera en domkraft under differential. Lyft bilen så högt att placera pallbockar under bakaxeln. Sänk bilen på pallbockar.
5

Ta bort de två bakre hjulen och ställ dem åt sidan.
6

Lufta de bakre bromsarna på passagerarsidan hjulet först eftersom de är den mest avlägsna från huvudcylindern.
7

Placera en slang i slutet av luftningsskruven. Sätt i den andra änden av slangen i en disponibel flaska.
8

Instruera en assistent för att hålla ner bromspedalen och inte att lossa bromsarna tills instrueras. Bilen måste tomgång under denna process.
9

Öppna luftningsskruven med en öppen ände ringnyckel för en sekund att frigöra vätska in i avloppsledningen. Stäng ventilen när vätskan har runnit in i ledningen. Instruera din assistent vid denna tidpunkt att släppa upp bromspedalen.
10

Instruera din assistent att trycka på bromspedalen när ventilen är stängd. Inspektera bromsvätska för luftbubblor. Om det finns några bubblor, upprepa avluftningen tills det inte finns några luftbubblor.
11

Kontrollera huvudcylindern och fylla behållaren till den heldragna linjen. Huvudcylindern kan inte gå torrt, eller processen måste upprepas.
12

Upprepa ovanstående steg på förarsidan bakhjulet. När du är klar, dra tillbaka hjulen på den bakre och höja upp bilen för att ta bort domkraften. Sänk bilen när domkraften är tydliga. Samma process måste slutföras på framhjulen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58219.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.