Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Till Ändra bakbroms Skor

Byta bromsar skor inom bromstrumman på baksidan av en bil är inte så enkelt som att byta skivbromsklossar på framsidan. Det finns många fler komponenter som fjädrar och kablar, som måste kopplas bort för att ändra dem. Ändå bromsbackarna behöver bytas med tiden, särskilt om de är spruckna, glaserade eller har mindre än 1/16 tum av material utanför deras utsida. Saker du behöver
Jack och pallbockar
rörtång
Cutting Tool Review Chalk /vattenlöslig färg
Hylsnyckelsats
Bromsrengöringsmedel och dräneringskärlet
Anti-beslag förening
Högtemperatursfett
Nya bromsbackar
Visa fler instruktioner
1

Jack upp den bakre delen av fordonet, och placera pallbockar att säkert fästa fordonet. Blockera framhjulen och dra åt parkeringsbromsen.
2

Använda rörtång, ta bort båda bakhjulen.
3

Mark trumman med krita eller tvättbar måla för att visa sitt förhållande med axeln. Ta sedan bort bromstrumman från hjulbultarna. Du kan behöva skära av de pressade brickor på bultarna (om det finns någon). Sedan släpper parkeringsbromsen och glida trumman off.
4

Koppla hjulnavet och lagerinrättningen genom att ta bort fästbultarna för enklare åtkomst till bromsbackarna. Rengör hela församlingen med broms renare spray, fånga återstoden i ett uppsamlingskärl.
5

Använd tång för att ta bort fjädrarna från båda bromsbackarna. Koppla bort enheten justerskruven och ta den ledande sko och koppla sedan bort bakre skon från parkeringen-broms.
6

Smörj församlingens fästplattan där skorna får kontakt med en hög temperatur fett. Också smörja gängorna och muffände av justerskruven församling.
7

Anslut ersättare släpande sko till spaken, trä på den på den bakre plattan och anslut tillbakadragningsfjäder till hålet på sko. Anslut aggregatet ställskruven till skon och installera justeraren nivå.
8

Installera ledande sko på fästplattan, engagerande med justerskruven församling. Återanslut fjädrarna.
9

Kontrollera att allt hänger ihop. Sedan glider bromstrumman på hjultapparna. Vrid malteserhjulet på justerskruven för att se till att trumman passar över bromsbackarna utan att gnugga dem.
10

Upprepa ovanstående steg för den andra sidan, byt sedan ut hjulen och sänk fordonet. Tryck på bromspedalen som sittplats de nya skorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57216.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.