Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Brake Ändra Tutorial

Bromsar måste bytas var 50.000 till 60.000 miles. Vanligtvis använder ett fordon bromsskivor i fronten och bromstrummor i ryggen. Skivorna använder bromsbelägg medan bromstrumman använder skor. Båda dessa typer av bromsar kräver mycket olika metoder för att förändras. Vare byta de främre eller bakre bromsarna, måste du alltid ändra dem på båda sidor så att de alltid kommer att vara lika. Borttagning skivbromsklossar

Bromsbeläggen finns inom bromsok och deras fästen. Lyft den främre änden av fordonet och ta bort hjulen för att nå de bromsok. Du behöver bara ta bort en av de två skruvarna som håller bromsoket på plats, så ta bort den nedersta med en momentnyckel och vrida bromsoket uppåt. Det finns en dyna på vardera sidan av rotorn, dra dem båda ur hållaren och kasta dem. Avlägsna mellanläggen och klipp som höll dynorna på plats liksom.
Installera skivbromsklossar

rensa bort shims och spärren med broms renare, sedan tillämpa en anti-squeal föreningen på de shims "motbrickorna att hjälpa de nya beläggen innan du placerar dem och klippen tillbaka i fästet. Innan du sätter i nya kuddar, komprimera bromsok s kolven tillbaka i hålet med en C-klämma (detta kommer att tvinga tillbaka vätskan in i huvudcylindern, så suga ut vätska från behållaren i början är en bra idé). När du placerar de nya dynorna inom shims, pivot bromsok tillbaka och skruva tillbaka den på plats. När elektroderna byts på båda hjulen, placera båda hjulen tillbaka på bilen och sänka den. Seat de nya bromsarna genom att upprepade gånger trycka ned bromspedalen tills den känns fast.
Bort trumbroms skor

Eftersom du arbetar på bakhjulen med parkeringsbromsen frigörs, blockera framhjulen innan du lyfter den bakre änden och släpper bromsen. De bromstrummor måste installeras i deras exakta position på axeln, så markerar plats på trumman med tvättbar färg eller krita innan du tar bort dem. (Om pressade brickor håller trumman på plats, skära av dem med ett skärande verktyg, du kommer inte att behöva byta ut dem.) Det finns en broms sko på framsidan och baksidan av trumman. De kommer båda att bli lättare att ta bort genom att unbolting och ta bort navet och lagringen. Koppla ställdonet och fjädrar upprullningsdon från justeraren nivå och skorna. Koppla enheten justerskruven nästa och sedan kan du ta fram (främre) sko. Lossa spaken bakifrån (släpande) sko för att ta bort den. Addera Installera TRUMBROMS Skor

Använd en hög temperatur fett att smörja fästplattorna där skorna var på trumman. Installationen är i omvänd ordning jämfört med demontering. Placera den nya bakre skon på trumman och anslut spaken och justerskruv församling till den. Nu installerar den nya ledande skon och se till att den ansluter med justerskruven församling. Anslut sårhakens fjädrar och justeraren nivån våren. Anslut tillbakadragningsfjäder till baksidan skon och manöverdonet fjädern till den främre sko, sedan sträcka ställdonet våren för att ansluta den till justeringsanordningen nivå. Nu, glida trumman tillbaka på rotorn, slå stjärnan på justerskruven nivån så trumman glider på den nya bromsbackar utan att gnugga på dem. När skorna på båda bromstrummor ändras och fordonet sänks, dessa bromsar måste också sitta med pedalen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57265.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.