Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Varför bromsoken misslyckas ?

Bromsok är klämliknande enheter som klämmer mot hjulets bromsskiva att bromsa eller stanna bilen . Bromsverkan kommer att äventyras om bromsoket börjar läcka bromsvätska eller om bromsok s kuddar är alltför slitna . Hur bromsoken Arbete ?

Trampa på bromspedalen sätter bromsvätskan under tryck och pressar vätskan mot kolvarna i bromsoken . Denna kraft pressar mätmarkörerna och skjuter bromsbeläggen på bromsskivan , bromsa bilen. Detta system är nästan universell i alla moderna fronten bromssystem och många bilar också har skivbromsar i bak . Addera Läckande Bromsvätska


Eftersom bromsoken rörliga delar , finns det en risk att friktionen kan orsaka bromsledningarna genom vilken bromsvätska reser bära överdrivet och bryta . Om bromsok börjar läcka bromsvätska, kommer de inte bygga upp tillräckligt tryck för att tvinga kolven i bromsoket mot bromsbelägget att stoppa bilen . Bromsoken måste byggas om eller bytas ut om de visar tecken på läckage .
Slitna bromsbelägg
bromsok

Broms har vardera två kuddar som består av en metall " sko " med ett foder nitade till den. Om foder på dynan bär igenom , kommer metallen sko komma i kontakt med skivan , eller rotor , vilket kan skada den och orsaka en förlust av bromskraften . Ett bromsok trampdynor ska kontrolleras regelbundet med avseende på slitage .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58795.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.