Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en parkeringsbroms

Parkeringsbromsen - eller nödbroms som det ursprungligen hette - var avsedd att användas som en back-up broms Om foten bromsarna i en bil krånglade. Med de avancerade bromssystem som används i bilar idag, en rad olika säkerhetsåtgärder har vidtagits för att minska behovet av en nödbroms. Således blev nödbromsen parkeringsbromsen i namn och används för att hålla bilen i ett stationärt läge när parkerad. Detta åstadkoms genom en kabel som går från bromshandtaget till en equalizer bar under fordonet, och sedan till den bakre bromsen trummor. Saker du behöver
Jacks
Jack står
Hylsnyckelsats
Säkerhet block
Lug Tång skiftnyckel Addera Visa fler instruktioner
1

Place säkerhet block framför framdäcken på fordonet och Jack upp den bakre änden av fordonet så en av de bakre däcken kan tas bort. Placera en pallbock under bilen.
2

Lossa muttrarna på en bakre däck med en rörtång. När alla muttrarna tas bort, ta bort däcket från bilen. Detta kommer att exponera den bakre bromstrumman eller bromsoket.
3

Avlägsna hubben protector från centrum av trumman. Dra ut sprinten som håller brickan på plats. Ta bort muttern från mitten av trumman med hjälp av antingen lug skiftnyckel eller annan nyckel som passar runt muttern. En annan större bricka kommer att vara under muttern som måste tas bort. Demontera hjullagret, vilket är under större bricka som just har tagits bort.
4

Avlägsna trumman från resten av bromssystem komponenterna. För att göra detta, placera hjulet igen, och med hjälp av en rörtång, dra åt två muttrarna mittemot varandra på hjulet. Om de är för lös, kan det skada gängan på trumman eller gängning i tappmuttem. Skaka däcket och tillbaka ordentligt för att lossa trumman, och sedan dra däcket av. Trumman kommer att koppla från resten av bromsvajer. Använda däcket att skaka trumman och ta bort det garanterar själva trumman inte skadas i borttagningen.
5

Ta bort de två fjädrarna på vardera sidan av bromsen skon. Detta kan göras genom att trycka ned och vrida fjädrarna med fingrarna. När fjädrarna är borttagna, kan skon avlägsnas från bromsenheten. Parkeringsbromsen kabeln bifogas detta frånkopplad delen i mitten av bromsen.
6

Ta fjäderklämmorna från spaken som håller kabeln parkeringsbromsen till bromsen skon med en skruvmejsel. Klippet dyker malplacerad lätt.
7

Koppla spaken från parkeringsbromsen kabeln med hjälp av en tång för att dra i spaken från slutet av bromsvajern.
8

Följ bromsvajern under fordonet till equalizer bar, där de två kablarna från bakhjulen möter en kabel som går till bromshandtaget inuti fordonet. Använd en hylsnyckel för att lossa kabelanslutningen till utjämnaren bar. Nu när kabeln är fri i båda ändar, kan kabeln dras igenom från slutet där det kopplas till equalizer bar och avlägsnas från fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58638.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.