Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorn i en Dodge Ram

Om din Dodge Ram verkar vara shuddering till ett stopp oftare än inte, är det förmodligen dags att byta rotorer. Rotorer behöver inte bytas ofta, men hård inbromsning och låta bromsbeläggen slits kan varp och bära ner ytan av rotorn över tiden. Om de inte kan beläggas, så ska du ersätta dem med nya rotorer. Instruktioner
1

Hitta rätt rotorer för din Dodge Ram på din lokala Biltema eller online. Byt alla fyra rotorer på en gång för bästa bromsverkan, eller åtminstone ändra det främre eller bakre par eller rotorer samtidigt för jämn bromsverkan.
2

Jack upp din Dodge Ram. Blockera hjulen för att hålla den från att rulla när du arbetar. Kom igång genom att ta bort den första monterade däcket. Ta navet förlängning och bromsoket samt bromsok adapter.
3

Avlägsna fett mössa, sprinten, Mutterlåsningen, mutter, bricka och yttre hjullagret. Nu drar gamla rotorn off av spindeln. Rengör området med en fuktig trasa för att avlägsna skräp. Packa hjullagren med fett.
4

Installera den nya rotorn och navet på spindeln. Byt den yttre hjullagret, tvättmaskin, och sedan den kvarhållande muttern. Dra åt muttern till 30 till 40 ft lbs. (41-54 Nm) samtidigt som du vrider navet och rotorn. Dra sedan åt muttern och installera Mutterlåsningen och en ny saxpinne.
5

Rengör fett lock och sedan täcka den med nya hjullager fett och sätt på locket. Sätt bromsok adaptern på plats och dra åt de två bultarna med en momentnyckel. Montera hjul och däck montering.
6

Upprepa denna process för varje ytterligare rotor och sänk bilen, dra åt muttrarna och provköra din Dodge Ram för att kontrollera att installationen lyckades.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56976.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.