Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar Drum skor på en Honda Civic

Honda Civic producerades med bakre trumbromsar för mycket av modellen kör, och ersätta skorna i Civic s bakbroms församling betraktas rutinmässigt underhåll. Skorna och trummans yta användning friktion för att stoppa hjulet, och dessa friktionsytoma slits ut med tiden. Den genomsnittliga bakgård mekaniker kan ersätta skorna i en Civic i ca 30 minuter per broms. Saker du behöver
Ordet jack
stödbenet
Lug Hylsnyckel
ställa
Skruvmejslar
Broms verktyg
Visa fler instruktioner
1

Höj den bakre delen av Civic genom att placera jack huvudet framför det bakre hjulet på ramen järnväg. Pumpa spaken tills hjulet är i luften. Placera inte uttaget på kroppen eller suspension, eftersom detta kan orsaka skador från fokuserade vikten. Placera en domkraft stå nära uttaget huvudet på samma skena för stöd.
2

Demontera bakhjulet genom att vrida lug moturs nötter och dra hjulet från navet. Ställ hjulet borta från arbetsområdet.
3

Dra trumman från bromsen genom att dra det rakt bort från fästplattan. Senare modeller har keeper skruvarna som håller trumman på plats, ta bort målvakten skruven (på framsidan av trumman) genom att vrida den moturs. Med trumman bort, inspektera insidan av trumman och kontrollera bromsen för skräp eller läckor.
4

bort skorna genom att bända bort de långa hållare fjädrar med en broms verktyg (i princip en böjd skruvmejsel med en tandad spets), sedan vrida den primära fjädern motsols. Vissa fjäderbultarna hålls i med spänning lock, som kan vridas antingen riktning att ta bort dem. Skjut skorna direkt ifrån fästplattan, och ur bromsen.
5

Byt skorna med nya enheter genom att skjuta dem på bromsen och säkra den primära fjäderbult på varje sko. Byt långa hållare fjädrarna, om nödvändigt, och spak dem tillbaka till sko krokar. Ställ justeringsbulten (mellan skorna längst ner) på vissa modeller genom att vrida det medurs tills det är bara lite slack.
6

Byt trumman genom att skjuta den över skorna för att fästplattan , och säkra den målvakt skruv, om tillämpligt. Byt ut hjulet och vrid lug medurs nötter, i ett omväxlande mönster. Ta bort stödbenet och sänka Civic från uttaget. Upprepa hela proceduren på motsatt bromsen. Den Civic hade trummor bromsar i bak, och bromsar disk i fronten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57680.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.