Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man gör en broms jobb på en Chevy Aveo

En komplett broms jobb på en Chevy Aveo är inte svårt att göra. Det är lite tidskrävande, så du bör avsätta en dag för att göra det så att du inte känner att du rusar. Den tid som du spenderar på projektet kan innebära besparingar över arbetskostnader. Båda bromsarna utnyttjar friktion för att bromsa och stoppa din Chevy. Den största skillnaden är att den främre använder skivbromsar, som är mycket lättare att ersätta än de bakre trumbromsar. Saker du behöver
Automobile jack
stoppklossar
två pallbockar
rörtång
Hylsnyckelsats
Wrench in
Tänger
dräneringskärlet
Turkiet Baster
Visa fler instruktioner
bak trumbromsar
1

Park ditt Chevy Aveo på en nivå, asfalterad yta. Placera stoppklossar framför framhjulen. Öppna motorrummet. Sifon två tredjedelar av bromsvätska från huvudcylindern i ett uppsamlingskärl. Höj den bakre delen av Aveo med en bil-uttag. Placera en pallbock under bilen nära fästpunkten och höja den till ramen. Sänk domkraften så att bilen vilar på stödbenet. Dra domkraften från under bilen och flytta den till den andra sidan. Hissa upp bilen på den sidan och placera en pallbock enligt det nära fästpunkten. Sänk domkraften nog att bilen numera vilar på både pallbockar.
2

Lossa sedan bort muttrarna från hjulen med en rörtång och dra hjulen från bilen. Lossa kabeln parkeringsbromsen på hjulet. Ta navet muttern med en skiftnyckel. Dra bromstrumman av hjulet församling.
3

Ta hållarfjädern från ledningen bromsback. Använd en tång för att trycka på brickan och vrid det 1/4-turn tills det lossnar. Koppla den övre kulissen våren för att minska trycket på den övre returfjädern med tång. Ta den övre returfjädern och bromsjusteringsanordning med tång. Koppla den bakre fjädern skon avkastning med tången.
4

Ta hållarfjädern från den bakre skon. Använd tång för att trycka på brickan och vrid det 1/4-turn tills det lossnar. Koppla den nedre returfjäder. Rengör fjädrarna med broms rengöring lösningsmedel. Vrid bromsen justeringsskruven så att den är stängd. Fäst parkeringsbromsen till skon spaken.
5

Installera den nya bakre skon och skjut spärrfjädern och brickan på samtidigt som du vickar 1/4-turn tills den låses på plats. Haka nedre returfjäder till den bakre skon med tång. Installera den nya främre bromsback och fäst den med låsfjäder och bricka. Tryck in brickan med tången samtidigt som du vickar 1/4-turn tills den låses på plats. Installera justeranordning mellan bromsbackarna. Fäst den övre länken våren att sätta spänning på returfjädern. Montera övre returfjädern med tång. Sätt bromstrumman tillbaka på hjulet och dra åt navmuttern med skiftnyckel. Byt hjulen på bilen och dra åt muttrarna med rörtång. Hissa upp bilen på ena sidan med bilen uttag så att du kan dra jack sticker ut från under Aveo. Sänk bilen till marken. Höj den andra sidan av bilen och dra den pallbock från under det. Sänk bilen till marken.
Skivbromsar fram
6

Placera stoppklossar bakom bakdäcken. Höj Chevy Aveo upp med bil uttaget. Placera en pallbock under bilen nära fästpunkten och höja den till ramen. Sänk domkraften så att Chevy vilar på stödbenet. Höj den andra sidan av bilen med bilen uttaget. Placera en pallbock under bilen nära fästpunkten och höja den till ramen. Sänk domkraften nog att bilen numera vilar på pallbockar.
7

Avlägsna muttrarna från hjulen med rörtång och dra hjulen från Chevy. Lossa bromsoket med en hylsa och spärrskaft och dra den från fästet. Ta bromsbeläggen genom att dra dem ur bromsoket. Skjut bromsok kolv tillbaka in i höljet. Sätt i de nya bromsbeläggen och satte bromsok tillbaka på fästet. Dra åt bultarna med hylsa och spärrskaft.
8

Sätt tillbaka hjulen på Aveo och dra åt muttrarna med rörtång. Hissa upp bilen tillräckligt högt med bilen domkraften så att du kan dra domkraften sticker ut på den sidan. Sänk Chevy till marken och sedan lyfta den andra sidan tillräckligt hög för att dra att Jack sticker ut. Sänk bilen till marken.
9

Pump bromsarna flera gånger, efter att ha installerat den nya bromsbackar och bromsbelägg, tills pedalen känns fast. Detta kommer sits skorna och dynor mot trummorna och rotorer. Lägg bromsvätska till huvudcylindern om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58594.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.