Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man använder Actron

Ohio-baserade Actron tillverkar och säljer fordon scanningutrustning. Actron auto code scanner kan du ansluta den till din hemdator för att diagnostisera olika problem med din bil. Skannern visar en serie av felkoder identifiera problem. Som av november 2010 skannrar kostar mellan $ 150 och $ 300, beroende på om du köper en basmodell eller uppgraderade Pro Scanner. Saker du behöver
Actron auto code scanner
OBD II kabel
USB kabel
Companion compact disc
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Anslut skannern till ditt fordon. Leta OBD II-kontakten under rattstången, ta bort locket och vrid tändningen till "ON" läget, men starta inte motorn. Anslut OBD II-kontakten i fordonets kontakt.
2

Skanna den önskade komponenten. Verktyget läser automatiskt koder och bildskärmar och visar bilens uppgifter. När detta är klart, tryck på "BACK"-knappen för att återgå till huvudskärmen.
3

hämta listan av diagnostiska felkoder (DTC) och definitioner kod från bilens dator. För att läsa data, tryck och håll "LÄS"-knappen i två sekunder, släpp den eller välj "LÄS Codes" alternativ från huvudmenyn. Om en DTC rapporteras, det finns ett möjligt fel i den del av fordonet. Pågående DTC inte alltid indikera fel på komponenten. De dyker upp när en icke-ihållande problem har upptäckts.
4

Radera koder från bilens dator genom att välja "ERASE" alternativet. Bekräfta ditt val genom att välja "YES" eller nedgång genom att välja "NEJ". Om ett problem kvarstår efter radering sin kod från fordonet, har problemet inte rättats.
5

Freeze-frame levande timing att precisera bilens problem. Väljer detta alternativ från menyn kan du visa en ögonblicksbild av arbetsförhållandena vid den tidpunkt då diagnosen skapades.
6

Spela upp tidpunkten för att granska data och skapa en klar diagnos. Du kan också ta reda på om de utsläppsdata genom att välja "Visa data." Detta ger information om omkopplare, sensorer, magnetventiler och reläer.
7

Anslut enheten till Internet eller din hemdator för att registrera resultaten av genomsökningar och hämta nya scanning sviter från tillverkaren.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58584.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.