Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter kulleder på 1999 Taurus

kullederna på din 1999 Ford Taurus ansluta MacPherson strut församling och styrspindeln till nedre länkarm. Kullederna tillåter fjädringen att flytta för att kompensera för den upp och ner rörelse av fjädring och sida-till-sida rotation när du vrider på ratten. Du kan ersätta en kulled i din främre gården i en timme eller två. Saker du behöver
Jack
stödbenet
Stoppklossar
rörtång fräsar
Wire
Hylsnyckelsats
Ratchet
5/16-tums skiftnyckel
33 mm hylsa
Breaker bar
Pickle gaffel
Hammer sälja Grease gun
Kulled press
Gear avdragare
Wire hängare
Liten pick
Show Mer Instruktioner
1

i parkeringsbromsen. Placera stoppklossar framför och bakom bakhjulet motsatt sida det arbetas på. Ta navet genom att skruva det moturs med 33 mm socket och breaker bar. Lossa muttrarna genom att vrida moturs.
2

Skjut domkraften under ramen precis bakom framhjulet det arbetas på. Lyft bilen så högt att lyfta framhjulet från marken. Ta bort muttrarna och hjul.
3

bort bromsoket genom att vrida de två skruvarna som håller hela bromskaliperenheten till styrspindeln genom att vrida moturs med hylsa och spärrskaft. Dra bromsok från rotorn och hänga den från spiralfjädern med en tråd hängare. Drag av rotorn från navet och ställ den åt sidan.
4

Räta sprinten på parallellstaget stud och ta bort den med avbitare. Ta parallellstaget muttern genom att vrida den moturs med en hylsa och spärrskaft eller en skiftnyckel. Placera ättikslag gaffel mellan dragstången och styrspindeln. Slå ättikslag gaffeln kraftigt med hammaren tills styrstag separerar från styrspindeln.
5

Räta sprinten på kulleden och ta bort muttern genom att vrida den moturs med en spärr och uttag eller skiftnyckel.
6

Montera kugghjulet avdragaren över navet kragen (eller på muttrarna, beroende på avdragare) och dra åt mitten gängade tappen mot axeln tills axeln glider ur styrspindeln.
7

Placera ättikslag gaffel mellan kontrollgruppen och styrspindeln. Slå det skarpt med hammaren tills styrarmen och kulleden separat.
8

Lossa nypa skruvsäkringssystem styrspindeln till MacPherson fjäderben och dra knogen bort staget.

9

Ta bort C-klippet på den övre inre delen av styrspindeln kulled öppning genom att bända loss det med en liten pick. Installera kulleden verktyget, driver kulleden genom öppningen i knogen från toppen. Vrid muttern på kulleden verktyget medurs med en nyckel eller hylsa tills kulleden lossnar från knogen.
10

Lossa muttern på kulleden verktyget och dra bort den från knogen. Sätt in den nya kulleden i baksidan av hur den gamla togs bort. Omvänd kulleden verktyget och dra åt muttern med skiftnyckel tills kulleden är helt intryckt Montera C-clip på insidan av kulleden öppnandet av styrspindeln. Lossa kulleden verktyget och ta bort den.
11

Skjut botten av stöttans röret i motsvarande öppning på styrspindeln. Dra åt nypa bulten till mellan 30 och 40 foot-pounds med en nyckel eller hylsa och spärrnyckel genom att vrida medurs.
12

Passa in hålet i kulleden stud inför fram och bak. Skjut den nedre länkarm över kulledstappen och tråd den nya bulten på bulten genom att vrida den medsols tills fingrarna. Dra denna bult till mellan 30 och 40 foot-pounds med en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Sätt i ny saxpinne i hålet i tappen och mellan öppningarna i muttern. Om öppningarna inte rada upp, dra åt muttern tills de gör. Sätt i sprinten i hålet och böj över eller runt muttern och bulten.
13

in tie-rod end i hålet på styrspindeln och gänga på bulten på det genom att vrida det medurs tills fingrarna. Dra åt denna mutter till 30 till 40 foot-pounds med en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Om hålen inte rada upp, dra åt skruven tills de gör. Linje hålen i bulten och muttern upp vid behov genom att dra åt muttern och sätt i sprinten. Böj sprinten över eller runt pinnbult och mutter.
14

Sätt drivaxeln änden i öppningen i navet och driva det så långt igenom som du kan. Byt ut rotorn på navet.
15

Montera hjulet och tråden muttrarna för hand, vrida dem medurs för hand. Trä ett nytt nav bulten på axeltappen genom att vrida det medurs för hand. Kör ner den så långt som möjligt för hand.
16

Lyft bilen av stödbenet med domkraften och ta bort stödbenet. Dra åt muttrarna med 100 foot-pounds med rörtång. Sänk och ta bort domkraften. Dra navet muttern med 33 mm socket och breaker bar till 100 foot-pounds. Ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61513.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.