Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en 6.5L Pump Diesel Water

Den 6.5l dieselmotorn hittades i Chevrolet lastbilar fram till 2000, och var en populär motor på grund av den extra vridmoment tillhandahålls av turbo. Denna motor använder en vattenpump på framsidan av motorn precis som en traditionell bensinmotor, i det att den cirkulerar kylmediet i motorn och kylaren för att hålla systemet igång kall. Om vattenpumpen misslyckas kan kylmedelsflodet inte och dieselmotorn kan överhettas. För att åtgärda problemet måste du först ta bort vattenpumpen från fordonet. Saker du behöver
dräneringskärlet
skruvmejsel
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Pop huva och låt motorn svalna. Sätt ett uppsamlingskärl under kylaren. Öppna kylarlocket. Öppna petcock på botten av radiatorn och töm ut allt kylmedel i systemet.
2

skruva isär fläktkåpa från kärnan stöd med 3/8-tums Ratchet och uttag. Skruva loss fläkten från vattenpumpen remskiva med en skiftnyckel, sedan ta bort fläkten och fläktkåpa från motorrummet. Unbolt vakuumpump och vakuumpump fäste från motorn med 3/8-tums Ratchet och uttag.
3

bort slangklämmorna på slangar som kommer ut av vattenpumpen med skruvmejsel. Dra slangarna bort från vattenpumpen. Skruva loss vattenpumpen från motorn med 3/8-tums ratchet, förlängning och uttag. Dra av vattenpumpen och vattenpump packning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61821.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.