Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur tjänst en Radiator

Det är oerhört viktigt att rutinmässigt serva radiatorer av flera skäl. Först kommer elektrolys orsaka mineralfyndigheter till plattan på kanaler radiator kylning, vilket i slutändan kommer att stoppa kylmedelsströmningen. I områden med hårt vatten - vatten med högt mineralinnehåll - du bör undvika att använda kranvatten och välj fabriken, färdigblandad kylvätska för service. Andra kommer rost utvecklar oundvikligen och kan förorena kylaren, värmeelementet och termostat. Tredje, ineffektiva radiatorer orsakar högre vid-hood temperatures.This sänker bränsle körsträcka och förkortar motorns livslängd. Saker du behöver
3/8 Hylsnyckelsats
diverse skruvmejslar
Visa fler instruktioner
1

Palla upp bilen, placera pallbockar under ramen och lägre bilen på dem. Lyft huven och ta bort kylarlocket. Under bilen, placera ventilen kylaren avloppet. Öppna ventilen och tappa ur kylvätskan. Använd en lämplig behållare för att fånga kylvätska, och stänga ventilen efter att kylvätskan har tömts.
2

bort termostaten. Följ övre kylarslangen från kylaren till motorn. I de flesta fall kommer termostaten att vara placerad i ett hölje fäst vid denna slang. Ta termostaten och installera om huset.
3

bort den övre kylarslangen och långsamt fylla kylaren med kranvatten. Låt vattnet fylla motorblocket, och börjar löpa ut den övre radiatorn utlopp. Sätt tillbaka den övre slangen. Häll en flaska vattenbaserat rengöringsmedel i kylaren. Använd någon kommersiell toalett rengöringsmedel som avlägsnar skala och kalkavlagringar. Häll hela flaskan i kylaren.
4

Starta motorn och låt den gå i tre till fem minuter för att cirkulera lösningsmedlet genom hela kylsystemet. Låt det sitta i 20 till 30 minuter.
5

Töm kylaren. Ta bort de övre och undre kylarslangar. Ta bort termostathuset. Sätt i en trädgårdsslang in termostaten öppningen på motorblocket och spola blocket. Använd en måttlig ström av vatten för att förhindra en backspolning. Spola blocket i två till tre minuter.
6

Spola kylaren. Sätt in trädgårdsslangen i den övre radiatorn påfyllningshålet. Använd en måttlig ström av vatten och spola kylaren under två till tre minuter.
7

Montera den nedre kylarslangen. Montera termostaten. Rengör gamla packningen material från termostathuset, och installera en ny packning. Kontrollera den gamla termostaten för korrekt stängning och rost kontaminering. Installera en ny termostat om det behövs. Börja att fylla radiator med en 50/50 blandning av kylmedel och vatten. Tillåt tid för luftfickor i motorblocket att försvinna.
8

Avlägsna spill behållaren. Rengör och skölj behållaren. Sätt tillbaka spill behållaren och tillsätt kylvätska till den utsedda nivå. Kontrollera kylaren och långsamt råga på kylvätska vid behov. Montera övre kylarslangen när kylvätska sipprar ut slangen öppningen.
9

Starta bilen och låt den gå på tomgång i 10 minuter, låt sedan motorn svalnat helt. Kontrollera kylvätskenivån i kylaren och bräddavlopp behållaren och fyll vid behov. Starta bilen och låt den gå på tomgång i 15 minuter. Låt motorn svalna helt och fyll på kylsystemet enligt behov. Detta förfarande säkerställer att alla potentiella luftfickor försvinner ur kylsystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60707.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.