Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter den bakre Bromstrumma på en 2003 Toyota Tundra

Den 2003 Toyota Tundra använder en bakre trumbroms med skor i stället för kuddar. Trumman kan bära över tid, särskilt om skorna har fått bära ner så långt att nitarna som håller bromsen materialet till skon skrapar trumman. Om trumman har åsar eller tunga repor i bromssystemet, inte ändra dem kommer att orsaka onormal eller slitage av skorna. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på bakhjulet på din Tundra med en rörtång, men inte ta bort dem ännu. Placera en domkraft under bakdelen av trucken och lyfta hjulen från marken. Placera en uppsättning pallbockar under ramen för att stödja lastbilen.
2

Ta bort muttrarna som du lossar från hjulbultar och ta bort däcket och hjulet från lastbilen. Bromstrumman är direkt framför dig och kan tas bort genom att greppa sidorna av trumman och dra den rakt ut.
3

Installera den nya bromstrumman på bakaxeln med foder upp hjulbultar med hålen i bromstrumman och skjuta den på axeln och bromsbackar. Kontrollera att trumman sitter hela vägen på axeln och bromsaggregatet.
4

Skjut tillbaka hjulet på hjulbultar och installera muttrarna på hjulbultarna. Höj bakdelen av trucken med din jack och ta bort jack står från under rambalkar. Sänk bilen till marken, sedan använda en rörtång för att dra åt muttrarna.
5

Upprepa processen för det motsatta hjulet om det behövs. Bromsbackarna kommer högst sannolikt behöva justeras som tjockleken på den nya trumman och den gamla trumman kommer att skilja sig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57771.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.