Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Lufta bromsar på en Toyota Camry

Toyota marknadsför Camry som en kompakt ekonomi fordon. Den Camry introducerades 1983, och ersatte den bakre-wheel-driven Corona. Den Camry utvecklats från en enkel enhet linje med skivor fram och bak trumbromsar till 2010 versioner med alternativ att använda bromssystemet involverar fram och bak ventilerade skivbromsar. Camry avluftningsskruv platser skiljer sig något från år till år som ett resultat av kroppen förändras. Men blöder bromsarna på någon årsmodell Camry kan acheved i ungefär en timme med hjälp av en assistent. Saker du behöver
Jack
stödbenet
rörtång
Wrench
gummislang
Clear plastflaska
DOT-3 bromsvätska
Visa mer Instruktioner
1

Höj Camry s däck passagerare bak av marken med en domkraft. Placera en pallbock under bilens jack punkt som beskrivs i handboken eller direkt nedanför axeln. Avlägsna däcket med rörtång för att lossa och ta bort hjulbultarna. Ställ däcket åt sidan.
2

Leta luftningsskruven. På trumbromsar, är skruven vanligtvis på baksidan av trumman strax ovanför axeln. På skivbromsar, är skruven närmare motorn på baksidan av tjocklek. Lossa skruven med en skiftnyckel för att göra det lättare att lossa och dra åt snabbt, men inte lämna det så löst att vätskan droppar ut.
3

Fäst gummislangen till luftningsskruven . Sänk den andra änden av slangen i en klar plastflaska fylld delvis med DOT-3 bromsvätskan.
4

Öppna huven av fordonet. Lokalisera reservoaren bromsvätska, som vanligtvis är på förarsidan av brandväggen mot toppen av brandväggen. Rengör behållaren och avlägsna den. Fyll behållaren till markeringen med bromsvätska. Låt inte vätskenivån i behållaren droppe under halvfullt medan blödningar bromsarna. Fyll på behållaren efter behov. Toppa behållaren och sätt på locket när du är klar med avluftning.
5

Instruera en assistent att bromspedalen stadigt och håll den i detta läge. Lossa luftskruven för några sekunder. Klocka för luftbubblor eller vätska som strömmar i plastbehållare. När flödet upphör, dra åt luftningsskruven. Instruera assistent att släppa pedalen. Upprepa denna process tills inga luftbubblor kommer ut ur röret. Upprepa processen tre gånger till. Dra åt luftningsskruven helt.
6

Byt däck och hjulmuttrarna. Höj bilen med en domkraft för att ta bort domkraften. Sänk bilen till marken med domkraften. Dra åt muttrarna till fabriken specifikationer.
7

Upprepa steg ett till sex för föraren bakhjulet, passageraren frambromsen och föraren frambroms. Kontrollera behållaren och fyll den så nödvändigt med DOT-3 bromsvätska. Sätt tillbaka locket på behållaren. Testa dina bromsar när alla fyra bromsarna har blött. Om du märker andra problem, kontakta en professionell för ytterligare tester.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58469.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.