Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en Caliper på en GMC Safari

Byta bromsok på en GMC Safari är inte komplicerat. Om du har de mekaniska färdigheter att ersätta bromsbelägg och /eller rotorer, kan du ersätta säkert bromsoket. Du behöver någon att hjälpa dig blöda bromsarna när du byter bromsok, så ta dina verktyg och rekrytera någon att ge dig en fot (att pumpa bromspedalen) när det är dags. Saker du behöver
Ordet jack
stödbenet
Stoppkloss
Turkiet Baster
DOT 3 bromsvätska
1/2-tums enhet bryta bar
1/2- tums enhet Hylsnyckelsats
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet justerbart momentnyckel
3/8-tums spärrnyckel
3/8-tums enhet 3/8-tums sexkanthd socket
skruvmejsel
kiselbaserade broms smörjmedel
Brake slangklämma
Drain hink
Hand skiftnyckel satt
Visa fler instruktioner
Hur man byter en Caliper på en GMC Safari
1

Park Safari på en plan stenlagd yta. Dra åt parkeringsbromsen och släpp huvfäste. Placera en hjulklossindikator bakom en av de bakre däcken. Öppna huven och suga ut halva vätskan från huvudcylindern behållaren med Turkiet baster och släng vätskan. Sätt tillbaka locket huvudcylinder säkert.
2

Lossa muttrarna till hjulet du byter bromsok på, med hjälp av brytjärn och en socket. Lyft Safari på sidan med hjälp av domkraft. Placera pallbock under den nedre styrarmen eller under den främre ramen. Ta bort muttrarna och hjul.
3

Nyp bromsen slang med en broms slang klämma och ta bort bulten bromsslangen på bromsoket med 1/2-tums enhet ratchet och en socket . Placera ett avlopp hink under slangen när det tas bort från bromsoket. Trots att slangen kläms, kan det mycket väl finnas några mindre läckage från slangen.
4

bort bromsok slide bultarna med 3/8-tums enhet ratchet och 3/8-tums enhet 3/8-tums socket hex huvud. Bänd bromsok bort med skruvmejsel. Ta bort den yttre dynan från bromsok först, och sedan extrahera inombordsmotorer pad genom att bända hårdvaran klippa ur bromsok kolv.
5

Öppna lådan av nya bromsok och avgöra om det finns ett bromsok bro utrustad med den. Vissa eftermarknaden bromsok kan bara komma som en halv bromsok. Om bron kom utrustade, får du bestämma om du vill ersätta den. För att göra detta, helt enkelt ta bort de två bromsok bron bultar med 1/2-tums Ratchet och en socket och ta bron.
6

Applicera ett tunt lager av kisel broms smörjmedel till toppen och botten kontaktpunkterna i det nya eller gamla bron. Om du tagit bort den gamla bron, ersätta den med den nya och sätt tillbaka bultarna och dra åt. Ta bort de nya bromsok bildspel bultar från nya bromsok och applicera ett skikt av smörjmedel till dem också. Sätt inombordsmotorer pad först genom att trycka på plattan gem i kolvkaviteten. Montera utombordaren pad.
7

Placera bromsok över rotorn och bromsok bron. Sätt bromsok bildspel bultar och dra åt med 3/8-tums enhet ratchet och hex head socket.
8

Anslut broms slangen och ta bort de gamla koppar brickor. Se till att de inte fastnar på slangen och bänd ut dem med skruvmejseln om de gjorde. Placera nya koppar brickor (utrustad med den nya bromsok) på huvudet av bromsslangar bulten genom bromsen slangflänsen och sedan placera den andra koppar bricka på gängan sidan av bulten och sätt in den i bromsoket. Drag. Ta bromsen slangklämman
9

Knäck luftningsskruven öppen med en hand skiftnyckel och låt tyngdkraften blöda genom att öppna huvudcylindern locket och påfyllning med ny DOT 3 bromsvätska. Låt locket för nu. Var noga med att placera avloppet hinken strategiskt under luftningsskruven. När bromsvätskan börjar rinna av bleeder, stäng luftningsskruven och rekrytera din hjälpare.
10

Fyll huvudcylindern upp igen och sätt på locket ordentligt. Har din hjälpare försiktigt komma in i Safari och pumpa bromspedalen fem eller sex gånger. Ha din press hjälpare grepp på bromspedalen. Öppna luftningsskruven tills bromspedalen sjunker till golvet på dem. Fortsätt tills inga luftbubblor finns i bromsvätskan och fotbroms pedalen känns normal. Har din hjälpare avsluta noga Safari. Dra åt luftningsskruven och täcka den med svart gummi plugg som kom utrustade med bromsoket. Också vara säker på att det finns ingen bromsvätska sipprar från bromsen slanganslutningen.
11

sätter på hjulet och lug nötter på och dra åt tätt. Sänk Safari och dra åt muttrarna omväxlande med sockel och en justerbar momentnyckel inställd på 100 foot-pounds.
12

Kontrollera nivån på huvudcylindern en sista gång och lägg bromsvätska vid behov . Sätt tillbaka locket ordentligt. Avlägsna hjulet chock, släpp parkeringsbromsen och provkörning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57133.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.