Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Byt Pathfinder Bromsbelägg

Bromssystemet på din Nissan Pathfinder är en av de viktigaste säkerhetsfunktioner på fordonet. Pålitlig, beror konsekvent bromsning på en väl servade, inspekteras regelbundet bromssystemet. Slitna bromsbelägg kan resultera i ojämn bromsning, svårighet stopp, ljud vid inbromsning, och onödigt slitage på andra bromsning och styrning komponenter. Bromsbelägg är billiga och relativt lätta att ersätta. Med några handverktyg, kan detta jobb utföras i en uppfart eller garage. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
8 tum Tvingfäste
Uttag och hylsnyckel Tänger
bromsfett
Stoppklossar

Visa fler instruktioner
Demontering och montering
1

Park din Nissan Pathfinder på en plan yta med handbromsen helt inkopplad och hjulen ordentligt chockad. Höj framsidan av Pathfinder och stödja den med jack står placerad säkert under främre tvärbalk.
2 Hjul /däck montering.

bort muttrarna som håller fast hjulet /däcket montering till hubben. De muttrarna är fem eller sex stora sexkantmuttern belägna i ett cirkulärt mönster runt centrum av hjulet. Använd rörtång att vrida muttrarna motsols tills de kan tas bort från de gängade dubbar. Ta av hjulet /däcket montering från Pathfinder genom att dra sidorna av hjulet /däcket direkt ifrån hjulnavet.
3

Använd 8-tums C-klämma till fullo komprimera bromsok. Placera den fasta käften av c-klämma över baksidan av bromsoket och dra åt skruven pad på den yttre bromsklossen tills tjockleken är helt komprimerad. Var försiktig så att du inte klämmer eller Vik bromsledningen på baksidan av bromsok. Avlägsna Tvingfäste.
4 bromsrotor med bromsok bort.

Ta bort den nedre bilden bulten från bromsok med hylsnyckel. Vrid bilden motsols tills det är löst och sedan dra direkt ut på baksidan av bromsok. Pivot bromsok fram och skjut bromsbeläggen ur hållarna genom att dra kuddarna från bromsskivan. Dra hållaren klipp ur hållarna med en tång. Eventuella shims kommer att komma ut med bromsbeläggen och bör installeras i samma position på de nya dynorna.
5

Grease hörnen av hållaren bromsbelägg klipp och installera dem i spåren i plattan hållaren. Installera de nya bromsbeläggen genom att skjuta dem i spåren på broms hållarna tills de sitter mot bromsskivan. Sväng bromsok den i läge. Skjut den nedre bromsok glida bulten i det nedre hålet på baksidan av bromsok och vrid det medurs med hylsnyckel tills det är ordentligt åtdragna. Rikta in hålen i hjulet /däcket montering med de gängade dubbar på navet och sätt tillbaka muttrarna. Använd rörtång för att dra åt muttrarna ordentligt. Upprepa steg 2 till 5 på alla hjul som ska ha bromsbelägg bytas. Processen är identisk för de bakre bromsarna, förutom att fordonet bör stödjas med hjälp av domkrafter står placerade säkert under bakaxeln med de chockade framhjulen. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58421.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.