Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur blöder jag en hydraulisk koppling på en 1995 Chevy Camaro?

De kopplingssystem på bilar med automatisk växellåda är mycket lik bromssystemet, med hydraulolja som drivs av en pedal (det ens använder samma vätska). Allt underhåll av detta system kan resultera i tillräcklig förlust av vätska för att tillåta luft att strömma in i systemet, tvingar dig att lufta ut. Om du behöver lufta kopplingssystemet på 1995 Camaro, beror detta på motortyp. För en 3800 V8-motor, är blödningen mycket lik blödning ett bromssystem, andra motortyper kräver en annan process. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Wrench
Wire
DOT3 bromsvätska
Liten flaska eller behållare
Plasttub
Visa mer instruktioner
3800 V8
1

Höj den främre änden av Camaro med en domkraft och stödja den på pallbockar. Kopplingen huvudcylinder är ansluten till brandväggen precis bakom kopplingspedalen. Kopplingen utgåvan cylindern är den lilla cylindern förbinder huvudcylindern till transmissionen.
2

Bifoga ett plaströr till luftningsskruven på urkopplingsmekanismen cylindern. Placera rörets andra ände i en liten behållare delvis fylld med DOT3 bromsvätska.
3

Tryck ned kopplingspedalen långsamt medan en annan person lossar luftskruv att släppa så mycket luft som möjligt - luftbubblor visas i behållaren - stäng sedan skruven
4

Upprepa föregående steg tills inga luftbubblor i behållaren, när man trycker ner pedalen
<.. br>
alla andra modeller
5

Lossa muttrarna på koppling huvudcylinder inifrån förarhytten på bilen med en skiftnyckel tills nötterna är i slutet av sina bult dubbar.
6

Torka bort all smuts och fett från lock på huvudcylindern med butik trasor sedan bort locket och membranet.
7

Höj Camaro med en domkraft och stöd den på pallbockar.
8

Knyt en tråd till vänster huven strut konsol, och se till att kabeln är tillräckligt lång för att nå marken. Skruva loss cylindern kopplingsurtrampningslagret med en skiftnyckel och hänga cylindern genom tråden.
9

Håll cylinderns tryckstång inuti cylindern sedan installera membranet och locket på cylindern.

10

Håll frisläppandet cylindern i en position lägre än huvudcylindern och tryck upprepade gånger på tryckstången i korta drag, letar efter luft bubbla i huvudcylindern. Fortsätt tills du ser några luftbubblor.
11

Lossa cylindern från tråden och anslut den till bilen med sina fästmuttrar, dra åt muttrarna till 15 foot-pounds. Sänk bilen av domkraften står med domkraften och ta bort kabeln från huven strut.
12

Dra åt koppling huvudcylinder nötter i förarhytten till 20 foot-pounds.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58399.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.