Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar Bromsbelägg på Ford Ranger

Ford Ranger och Ford Explorer använder ett liknande bromssystem. Ford Ranger har funnits i många år som en kompakt lastbil alternativ till den ökända full storlek F150. Broms rotorer på en Ranger (eller andra Ford lastbilar och stadsjeepar) behöver inte bytas så ofta som kuddar såvida rotorerna har uppstått poängsättning eller skevhet skador. Byta bromsbelägg på Ranger kan göras rätt i bekvämligheten av ditt eget främre eller bakgård. Saker du behöver
Jack
stödbenet
Lug nut skiftnyckel
1/2-inch-drive ratchet
1/2-inch-drive hylsnyckelsats
Extra stort C -clamp
Anti-gripa grafit sammansatta
Acid borste
Skruvmejsel
Rag
Metal klädhängare
Replacement kuddar med shims
Visa fler instruktioner

1

Demontera navkapsel (om tillämpligt) och knäcka främre hjulmuttrarna lös med klacken skiftnyckel innan du lyfter Ranger. samtidigt
2

Lyft ena sidan med domkraft och stödja Ranger på en pallbock.
3

Placera den extra stora C-klämman över bromsoket så toppen av C är mot insidan av bromsok bostäder och skruv- enhet av klämman är mot utombordaren pad. Dra åt C-klämman för att pressa bromsok kolvarna i hålen. De flesta Rangers har dubbla kolvsok, du kommer bara att kunna placera C-klämman mot en av dem. Komprimera en kolv helt kommer att pressa kuddarna tillräckligt för att komprimera den andra kolven.
4

Lokalisera de två bromsok fästbultarna på insidan änden av bromsok. Ta båda bultarna med Ratchet och en socket.
5

bort bromsoket. Det kommer att vara löst, eftersom kolvarna är komprimerade. Böj hängare metall päls för att skapa en provisorisk hängare och stödja bromsok till chock fästet.
6

Ta bort de gamla kuddar från bromsok fästet täcker rotorn. Bänd ut dem med en skruvmejsel vid behov.
7

Använd syra borste för att sprida antikärvmedel grafit föreningen på de övre och nedre Bromsokshållare slitsar att dynorna sitta in på båda sidor. Om en del av föreningen hamnar på rotorn, torka av med en trasa.
8

Montera shimsen på stödplatta av dynorna (om den inte redan har gjort det). Shim kit kommer med eftermarknaden kuddar och när den inte redan är fastsatt på fästplattan, kan kräva skalar insidan plastfolie och fastnar mellanlägget till dynan.
9

Installera dynorna i bromsoket fästet. Torka bort eventuell antikärvningsmedel som kan glida på rotorn från dynan öronen glider över spåren.
10

Placera bromsoket över nya kuddar och rotor. Torka bromsok fästskruvar rengör med en trasa och tillämpa ett nytt skikt av anti-gripa över den släta delen av bulten. Placera inte någon förening på gängorna på bulten. Sätt i bultarna i bromsoket och dra åt med Ratchet och en socket. Dra inte åt.
11

byter hjulet och hjulet nötter, dra åt hjulmuttrarna spola till navet och sänk Ranger. Dra åt hjulmuttrarna. Upprepa stegen för den motsatta sidan.
12

Pump foten bromspedalen när du är klar. Komprimerade bromsok kolvarna förlänger inte omedelbart under hydrauliskt tryck. Glömmer att sittplats kolvarna framåt mot dynorna kommer att skapa en farlig situation. Ranger kommer inte att ha en bromsande svar tills kolvarna sträcker mot dynorna. Pumpa pedalen tills du känner tryck mot bromspedalen och det inte längre faller till golvet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57248.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.