Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Bakbroms på en 1986 Chevy 1/2 Ton Pickup

En ½-ton är Chevy pickup vara en lätt lastbil. De bakre bromsarna på lastbilen kommer att pågå mycket längre än de främre bromsarna, men de kommer att slitas ut, och du måste byta ut dem med jämna mellanrum, oavsett vilken typ av bromsbackar du använder. Hur ofta du behöver byta dem beror på hur du använder din lastbil. Till exempel, någon som drar en släpvagn eller har sängen av lastad lastbil ofta kommer att finna sig ersätta bromsarna mer än någon som bara kör lastbilen runt. Saker du behöver
Automobile jack
Jack stå
Stoppklossar
Metric Hylsnyckelsats
Tänger
Brake Tool Review Gummiklubba
rörtång

Visa fler instruktioner
1

Höj lastbil på sidan du kommer att arbeta vidare med en bil jack. Placera en pallbock under lastbilen nära fästpunkten och lyfta upp det till ramen av lastbilen.
2

Använd en rörtång för att ta bort hjulet. Avlägsna muttrarna från parkeringsbromsen equalizer fäste med en skiftnyckel och lossa spänningen.
3

bort bromstrumman. Om det inte kommer rätt off, slog den flera gånger med en gummiklubba för att bryta det gratis.
4

Bänd bort fjädrarna bromsback från hållaren med en broms verktyg. Ta bort fjädern från jaget-justerare genom att haka den med en tång och dra av den. Dra våren ur manövreringsstiftet.
5

Använd tång för att trycka ner de kvarhållande nålar som håller bromsbackarna på plats, göra dem ¼-varv tills de kommer gratis.

6

bort bromshandtaget justeringsmanövreringsdonet genom att lossa stiftet säkra den till den sekundära bromsback.
7

Ta ut bromsbackarna från fästplattan. Se till att du håller på botten av aggregatet tätt eftersom våren har trycket på det och det kommer att fjädra ut.
8

bort spaken med tång, drar tillbaka på våren medan haka av den från skon fästet.
9

Torka bort smutsen från fästplattan och bromstrumman med en trasa. Inspektera broms trumman för skador. Om det finns skador, måste du ha det bearbetas slät eller ersätta den. Inspektera bromscylindrarna för tecken på läckage. Om det läcker, måste du byta ut det också.
10

Montera spaken, med hjälp av tång för att klippa den till den sekundära bromsback. Installera skorna på trucken med tång, roterande hållarna ¼-sväng tills de låses på plats. Installera guiden bromsvajer.
11

Placera påverkningshävstången och fjäder på bromsen. Installera sedan den påverkande länken och kopplingsstift.
12

Montera fjädrarna på bromsbackarna, med hjälp av en tång för att dra dem på plats. Byt ut trumman montera sedan hjulet på lastbilen. Ta bort stödbenet och sänk lastbilen tillbaka till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58400.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.