Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man borra och gänga ett trasigt Bolt

När en bult snaps medan du arbetar, det är mer än en källa till frustration: Det är också en fördröjning i att avsluta jobbet eller projektet. Quick extraktion av den trasiga axeln är det bästa sättet att komma tillbaka till arbetet. Om du har tur, kommer bulten ge till en generös tillämpning av penetrerande smörjmedel och ett par låstänger. Om du inte är lycklig, men kommer du förmodligen borra ut den felande bulten. Endast i ett värsta scenario kommer du att tvingas Retap bulthålet. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Grinder
Penetrerande smörjmedel
Metal dorn och en hammare
Reversibla borrmaskin
Standard borrkronor
Vänsterhänta borrkronor (tillval)
Helicoil kit (tillval) katalog Smörjolja (tillval) katalog Tap set (tillval)
Visa fler instruktioner
Extraction
1

Slipa huvud den trasiga axeln slät med en elektrisk eller luftdriven kvarn. Detta hjälper till att förhindra att borren glider. När du är klar med slipning, applicera en generös mängd penetrerande smörjmedel.
2

Punch ett intryck i mitten av bulten med en hammare och metall punch. Borra ett styrhål så rakt som möjligt i mitten av bulten med en 1/8-tums lite (mindre för liten diameter bultar).
3

Växla borren till "Reverse "och belastning med en vänsterhänt borr 3/16 eller 1/8 tum mindre än diametern av den fastnade bulten. Borra rakt ner pilothålet med vänsterhänta bit för att hålla från att oavsiktligt skär in i metallen kring trådarna.
4

Låt vänsterhänta bit för att lossa bulten på egen hand. Upprepa processen med allt större vänsterhänta bitar tills bulten lossnar. När bulten är gratis, smörja bulthålet och rensa ut all rost. Du kan sedan använda en annan bult av samma storlek och tråd räkna som originalet utan ändringar.
Borrning Out
5

Mal huvudet av den brutna axeln slät med en kvarn för att hålla borren glider. Vid slipning är klar, skall en ordentlig mängd penetrerande smörjmedel.
6

Punch ett intryck i centrum av bulten med en hammare och metall punch. Borra ett styrhål så rakt som möjligt i mitten av bulten med en 1/8-tums lite (mindre för liten diameter bultar).
7

Välj ett borr som är något större än diametern hos den ursprungliga bult, inklusive gängor. Borra rakt ner i mitten av bulten, efter pilothålet, till fullt djup.
8

in en Helicoil eller annan typ av tråd-reparationssats, enligt instruktionerna på förpackningen. Detta gör att du kan använda en bult av samma storlek som originalet.
Tapping nya ämnen
9

Välj en kran för att matcha diametern på det nya hålet. Välj en kran med trådtäthet densamma som eller liknande den för den ursprungliga bulten.
10

Montera kranen i dess nyckel eller hantera. Applicera smörjolja i hålet och sätt i kranen.
11

Räta kranen i hålet och starta den vrida medurs. Axeln för kranen måste vara samma som den för pilotkanalen hålet.
12

Avlägsna kranen efter några varv. Blås eller borsta ut metallspån som skapas av den skärande verkan.
13

Sätt kranen och fortsätta att vrida den tills hålet tappas till dess önskat djup, att hålla hålet rena och smorda under hela processen. Rengör bulthålet av spån och smörjmedel innan du sätter i bulten för att testa hålet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61019.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.