Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur installerar jag Caliper Boots Piston damm på en 1969 Camaro?

De främre bromsarna på 1969 Camaro använda en enda kolv bromsok och en 11-tums rotor för att ge den bromskraft denna bil behöver. Tätning bromsok kolv till okhuset är viktigt att undvika att damm och väg skräp från att komma in i utrymmet mellan bromsok kolv och bostäder. Grit från vägen kan skadas fyrkantig klippa tätningen inuti bromsoket. Om dammtätningarna slits, kan den genomsnittliga gör-det-själv mekaniker ersätta dammtätningarna i ett par timmar. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Stoppklossar
rörtång
3/8-tums Allen socket
3/8-tums ratchet
Caliper ombyggnadssats
vinklad plocka
Visa fler instruktioner
1

låsa bakhjulet på motsatt sida av hjulet kommer du att arbeta på med ett par stoppklossar. Lyft upp framhjulet från marken med en domkraft och placera en pallbock under den nedre länkarm. Ta av hjulet med en rörtång och rulla ur vägen.
2

Ta bort de två bromsok glidstiften genom att skruva bort dem med en 3/8-tums Allen socket och 3/8-tums ratchet . Lyft bromsok från rotorn och vrid den så bromsok kolven är vänd mot dig.
3

Lossa gamla dammskon och låsringen från bromsok med en liten vinklad val för att bända ut låsringen sedan helt enkelt dra den gamla boot bort av bromsok. Rengör omfattning eller skräp från låsringen spåret med hackan.
4

Montera den nya tätningen ur satsen genom att sträcka den över bromsok kolv sedan skjuta den yttre kanten av tätningen i den kvarhållande ringspåret. Slip ena änden av stoppringen i spåret och sakta arbeta ringen in i spåret tills den pressar kängan i spåret och snäpper helt på plats inuti spåret.
5

Sätt tillbaka bromsok och dra åt de glidstiften ORDENTLIGT. Montera tillbaka hjulet och lyft i Camaro av domkraften står med ordet jack. Ta läktarna och sänk bilen till marken. Ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58383.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.