Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter Jaguar XJ6 s Rotorer

Jaguar XJ6 är en lyx medelstor salong fordonet först såldes 1968. XJ-serien var den sista Jaguar modell designad av grundaren William Lyons. Skivbromsar infördes i Mark II-serien av XJ6, introducerades 1986, och har lagt till som standard till varje XJ6 sedan. Byte av rotorer för XJ6 bromssystem liknar andra ersättare skivbroms och bör endast utföras av en person kunnig om fordonsindustrin mekanik. Saker du behöver
hjulblock
Hydraulisk lyft
Par pallbockar
1/2-tums spärrnyckel
Lug socket
Slot skruvmejsel
Gummiklubba
C-clamp
insexnyckel set (om det behövs)
Visa fler instruktioner
1

Placera hjulklotsarna under hjulen motsatta änden av fordonet som ska lyftas. Använd en 1/2-tums spärrnyckel och klack uttag för att bryta loss klackarna på hjulet som får rotorn bytas. Rulla den hydrauliska lyften under fordonet och lyfta på en struktur pekar. Placera domkraften under armarna Rattstyrning (eller axel support om byte av bakre rotorerna) och sänk den hydrauliska lyften tills fordonets vikt fördelas jämnt mellan hissen och pallbockar.
2

Ta klackarna helt från hjulet och dra hjulet från navet montering. Placera klackarna inuti hjulet och skjut hjulet under fordonet. Använd en skruvmejsel för att försiktigt bända loss den kaliber hållarklämman. För nyare XJ6 fordon, använd lämplig storlek insexnyckeln för att ta bort de två hållare bultarna också. Använd en gummiklubba för att knacka försiktigt på bromsok från rotorn.
3

Placera bromsoket på nedre länkarm. Drag av rotorn från den hjulaggregatets och kasta. Ersätt med en ny rotor, kantar de borrade hålen upp med klacken navenhet bultar.
4

bort bromsbeläggen från bromsoket. Sätt en Tvingfäste inuti tjocklek nära kolvenheten och sträcker sig kolvarna till helt öppet läge. Sätt bromsbeläggen på plats. Skjut bromsok på plats, knacka den med en gummihammare om nödvändigt. Sätt tillbaka klämman metall hållaren till oket och säkra de två hållare bultarna genom att skärpa dem vridmoment specifikationer, om sådan används.
5

Sätt tillbaka hjulet på navet bultar och vänstergänga klackarna till bultarna . Lyft den hydrauliska lyften för att ta bort domkraften. Sänk och släppa bilen och ta bort den hydrauliska lyften. Dra klackarna till vridmoment specifikationerna använder 1/2-tums spärrnyckel och klacken socket. Ta bort hjulet blocken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58964.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.