Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter E34 535 Bromsar

I E34-serien av BMW varade från 1989 till 1996, och det sista året av E34 BMW 535 var 1993. I 1993 års modell 535: s främre bromsbelägg måste ersättas regelbundet, typiskt var 25.000 till 35.000 miles. Körvanor har mycket att göra med livslängden på bilens bromsbelägg, stop-and-go-trafik eller tungt dragande kan accelerera pad slitage. Även om E34 535 är en high-end och komplicerade fordon, dess främre bromsarna är typiska för många bilar. Saker du behöver
Turkiet Baster
Små ren behållare
Socket Ratchet
ställa
Lug bult nyckel
6-tum till 8 tum brytjärnet
Hex-bitars socket ställa
Bungee strap 8-tums C-clamp
Skivbroms fett
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna 535 huva och ta bort locket från huvudcylindern reservoar, plastbehållaren nära den bakre förarens sida av motorrummet. Sifon ut en fjärdedel av vätskan med kalkon Baster, och överför vätskan till en liten, ren behållare.
2

Lossa, men ta inte bort, den 535: s hjulbultar från framhjulen, med spärr, uttag och bilens klacken bult nyckel. Höj fordonets front med domkraft och plats
3

pallbockar under ramen rälsen. Sänk 535 tills fordonets vikt är bara på pallbockar.
4

bort hjulbultarna från hjulen och dra hjulen från fordonet.
5

Placera spett under metallen stoppbygeln på utsidan av bromsoket och bända upp och stänga av tjocklek. Ta del av hur den är placerad så den måste bytas ut på samma sätt.
6

Lossa och ta bort plastlock täcker bromsok bildspel bultar, på baksidan av bromsok, med en spärr och uttaget. Lossa och ta bort de övre och nedre bromsok slide bultar, på baksidan av bromsok, med hjälp av en spärrhake och en hex-bitars socket. Koppla bromsen sele pad sensor, inkopplad ledningsnätet i den bakre delen av bromsok, genom att trycka på låsknappen och dra selen.
7

Dra bromsok från bromsen och hänga den från en upphängningskomponent, med användning av bungee remmen. Lägg märke till den yttre dynan kvar på bromsanordningen och det inre bromsbelägget kvar på bromsoket.
8

Grab den yttre bromsklossen och ta bort den från bromsaggregatet.
9 < p> Placera C-klämman över bromsoket. Placera den så den fasta delen är i kontakt med baksidan av bromsok och skruven sidan vidrör det inre bromsbelägget. Dra åt C-klämman, notera att den inre bromsklossen börjar trycka mot bromsoket kropp. Fortsätt att dra tills bromsklossen är stilla.
10

Lossa och ta bort C-klämman från bromsoket. Ta inre bromsklossen och dra den från bromsoket. Tre finger-liknande klipp håller dynan i bromsok kolv.
11

Placera den nya yttre bromsklossen på bromsen, precis som den gamla var placerad. Placera den inre bromsbelägg inuti tjocklek, och placera finger-liknande klipp så att de är uppradade med hålet i bromsok kolv. Tryck plattan tills den sitter plant på bromsoket.
12

bort bromsok från bungee bandet och placera den tillbaka på bromsen.
13

Täck bromsok glidstiften med ett tunt lager skivbroms fett, sätt tillbaka stiften i den bakre delen av bromsok och dra dem till mellan 18 och 22 foot-pounds, med momentnyckel och en hex-bitars socket. Placera metall klämman tillbaka på utsidan av bromsok, och tryck på clipset tills den snäpper på plats.
14

Placera locken tillbaka över bromsok glidstiften och lätt ombonad dem med spärr och ett uttag. Anslut broms sele pad sensorn tillbaka in i bakre delen av bromsok.
15

Upprepa steg 5 till 14 för dynorna på den andra sidan av fordonet.
16

Placera hjulen tillbaka på fordonet och dra åt hjulbultarna, med bilens klacken bult nyckel.
17

Höj 535, med hjälp av domkraft, ta bort domkraften och lägre fordonet till marken. Dra åt hjulbultarna till mellan 65 och 79 foot-pounds, med momentnyckel och en socket.
18

Tryck och släpp bromspedalen flera gånger, tills pedalen känns fast.

19

Kontrollera vätskenivån i huvudcylindern behållaren. Se till att den vilar mellan "Min" och "Max" linjer. Om vätskenivån är inte mellan raderna, tillsätt vätska från den lilla behållaren som behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59076.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.