Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Jeep Cherokee broms problem

En Jeep Cherokee kommer med låsningsfria skivbromsar på de nyare modellerna. Dessa skivbromsar är en bärbar komponent, räknar med att ha broms problem periodvis på grund av allmän drift av Jeep. Kontrollera bromsarna på din Jeep Cherokee regelbundet för att identifiera gemensamma broms problem som oundvikligen behöver uppmärksamhet och reparation. Bromsbelägg

Jeep Cherokee har bromsbelägg som är belägna på vardera sidan av bromsrotorn. När operatören trycker på bromspedalen inne i hytten, bromsok trycker bromsbeläggen tillsammans, stoppa rotationen av rotorerna, vilket stoppar Jeep Cherokee. Denna kontinuerlig bromsning bär bromsbeläggen ned under normal drift och kräver bromsbeläggen bytas ut på grund av slitage. Bromsbeläggen har en Slitbleck belägen på den sida av dynorna som meddelar operatören att bromsbeläggen behöver bytas. Det gör detta genom squealing när operatören trycker på bromsen eller under normal drift av fordonet. Det är bäst att byta alla fyra uppsättningar bromsbelägg samtidigt att se till att inga andra problem uppstår eftersom vissa bromsar kuddar är nyare än andra.
Broms rotorer

De broms rotorer är beståndsdelarna i bromsen som roterar när hjulen snurrar och stannar när operatören trycker ned på bromspedalen. Dessa rotorer har ett spår som skapats av bromsbeläggen under loppet av driften av Jeep Cherokee. Spåret som skapas av bromsbeläggen på rotorerna måste kontrolleras för att säkerställa att rotorerna är fortfarande tillräckligt tjock för att stoppa fordonet på ett säkert sätt. En broms-mätanordning kallas en tjocklek kan kontrollera denna tjocklek. Rotorn slitage kan repareras genom att ta bort rotorerna och rakning dem nedåt för att avlägsna spåret för att därigenom bli platt eller slät igen. Detta brukar kallas vrida rotorerna. Rotorerna kan också tänja om bromsbeläggen inte är ordentligt centrerad på rotorerna eller när rotorerna överhettas, vilket får dem att spricka eller glasyr.
Bromsledningen eller Fluid

Cherokee måste ha tillräckligt baka vätska för att manövrera bromsar under normal drift av fordonet. Operatören kan kontrollera bromsvätskenivån genom att titta under huven av Jeep på förarsidan av motorn och dra av locket på huvudcylindern behållaren. Jeep Cherokee kan också ha luft in i bromsledningarna av fordonet, vilket gör att bromspedalen lös spänning eller tryck. En operatör kan trycka på bromspedalen och pedalen går ner lätt, saknar tryck. Detta orsakas av luft i ledningarna eller en bromsslang läcka. Däcken kan dras av och bromsledningar blödde för att avlägsna luft i ledningarna. Operatören tar bort bromsen skruv line mössa bakom bromsbelägg och bromsok. Bromsvätska kan sedan sättas in i huvudcylindern under huven på den Cherokee medan någon trycker på bromspedalen. Detta trycker bromsvätskan genom bromsledningar, avlägsna luften och orsakar ett kontinuerligt flöde av bromsvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58272.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.