Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Typer av Lip Seals

Förstå typer av läpptätningar hjälper dig att minska underhållskostnaderna, öka prestandan och förlänga produktens livslängd. The Rubber Manufacturers Association listar 20 olika typer av syntetiskt gummi i olika sorter och kvaliteter. Varje typ har sina egna egenskaper. Gummit packboxen skall vara tillräcklig för att täta pumpen, växellåda eller motor. Värme är den vanligaste orsaken till läpptätning misslyckande, men tryck eller förskjutning kan förorsaka en läpptätning att misslyckas. Lip Tätningar för pumpar

pumpar, radialtätningar behålla vätska, försegla fall och skydda kullager, växlar och motorer. Sälar är viktigt i pumpens funktion. De vanligaste orsakerna till pumphaveri är lager och kontaminering, både till följd av läpptätningar. ANSI-standard läpptätningarna förhindra pumpen misslyckande. Tätningen måste vara rätt storlek för pumpen hårdvara. Läpptätningarna är ineffektiva än de gränsvärden som anges av tillverkaren. Typer av radiella läpptätningar är vanligt, vågor eller spiral. Läpptätning tillverkare anger den maximala hastighet med vilken läpptätningen kommer behålla vätska.
Läpptätningar för Automotive Transmissioner

fordons transmissioner, tätningar säkerställa lager och kugghjul förbli oljad . I fordons-transmissioner, är tätningarna utsätts för höga temperaturer och snabba rörliga delar. Radialtätningar med fjäderbelastade läppar måste vara rätt storlek för överföring och katalysator. Fluid kommer undan med hastigheter långt gränser som anges av tillverkaren. När hastigheten ökar, temperaturen under läppen stiger, eftersom radiella läpptätningar svara på friktion. Om packboxen är dåligt, är det föremål för ångra tryck, och det kan krossa eller riva. Korrekta tätningar förlänga livslängden för överföring och säkerställa optimal prestanda.
Läpptätningar för Aircraft Engines

Hydrauliska pumpar i flygplan är centrifugalpumpar. Roterande ringar av rostfritt stål i jetmotorer är magnetiserade med en plan yta fäst vid en horisontell axel och tätad med en O-ring. Det magnetiska roterande ringen viktas med magnetiska tätningar, vilket skapar enhetligt tryck och låg friktion. Ytan av packboxen är faktiskt åsar. En slät yta är hala när täckt med olja, och den genererar värme. En läpptätning med en grov yta bär snabbt, medan läpptätningar som är för slät eller skrovlig kan läcka. Magnetiska förseglingar är underhållsfri i 40.000 timmar utan läckage. Axiallager skyddas av läpptätningar i patroner. Oljeringar spraya en oljedimma på de centrifugala pumplager. Oljan måste vara rätt viskositet och temperatur.
Läpptätningar för oljeindustrin

American Petroleum Institute (API) fastställer standarder för oljeraffinaderier. Oljeraffinaderier lider en 85 procent ränta tätning misslyckande. Läpptätningarna används inom oljeindustrin är kol belagt och inom en patron som krävs enligt API Standard 682. Tätningarna måste tillverkas av homogent material. Läpptätningarna används i oljeraffinaderier är minst 3 mm tjock och måste spolas regelbundet för att vara funktionella. Trycket är den starkaste kraften på läppen tätningen som används inom petroleumindustrin. Tätningsringen måste bindas silikon karbid och volframkarbid med nickel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61746.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.