Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Time en Big Block Chevy

Big-blocket Chevy timing är ganska väl standardiserad såvida större ändringar har gjorts. Tidpunkten på lager 396, 402, 427 och 454 motorer är 32-34 grader totalt förskott vid 3500 rpm. Detta är för en motor med lager kamaxel, huvuden, stroke, och ett kompressionsförhållande på 10:1. De högpresterande versioner är något högre med en maximal förskott på 38 grader på premium bränsle, om kamaxel motiverat. Det beror på överlappningen av ventiler som i en delad centrumlinje och total förskott på inloppsventilen. Total tid är den viktigaste inställningen, men går motorn bättre på tomgång och off-idle efterbliven till ett genomsnitt på 18 grader BTDC med vakuum förväg drift. Saker du behöver
9/16-inch distributör skiftnyckel Review, Advance timing Whiteout ljus
eller vit färg eller markör
Visa fler instruktioner
1

Hitta och identifiera övre dödläget på timing plattan, som ligger på transmissionskåpan. Dödpunkt blir 0 eller en V-formad utskärning på plattan. Markera tidpunkten linjen på den harmoniska Balansblock med en vit markör för att underlätta visuell identifiering under tidtagning. Anslut timing-ljusröd ledningen till den positiva polen på batteriet och den svarta kabeln till den negativa. Anslut den andra änden med snäpp till nummer ett tändstift tråd, som är den närmaste ledningen till kylaren på förarsidan. Flytta alla kablar klara av alla rörliga eller heta delar och lägga stroboskop på förarens fender.
2

Lossa distributören nerpressningsplattan med 9/16-inch distributören skiftnyckel. Lossa distributör precis tillräckligt så att den kan roteras med liten kraft, men kommer att stanna på plats. Rotera distributören moturs kommer att avancera (ökning) tidpunkten. Rotera distributören medurs kommer fördröja (minska) gnisttidpunkten. Starta motorn och låt den värmas upp till arbetstemperatur.
3

Shine tidpunkten ljuset försiktigt ner förarsidan av framsidan av motorn på den harmoniska balansblock. Vrid timing ratten på stroboskop tills den vita linjen på balansblock uppradade med 0-graders märke på timing plattan. Läs numret under pekaren på ratten på baksidan av stroboskop. Detta är antalet grader före övre dödpunkt på tomgång. Tidpunkten bör vara nära 18 grader BTDC.
4

Ta gasspjället länkage och höja rpm till 3500 momentant, och vrid på reglaget igen för att få den vita linjen på balansblock till 0 eller TDC. Låt motorn tillbaka till en ledig och kontrollera behandlingen av ljuset. Om den totala tiden är mindre än 32 grader, vrid fördelaren moturs för att gå vidare och kolla igen. Motsatsen gäller för en timing som är för hög. Väl inställd, dra distributören håll-ner bulten.
5

Stäng av motorn och ge den ett par sekunder för att vila, och sedan starta motorn igen. Om motorn verkar tveka när du slår över, är tidpunkten för avancerat eller vakuum-förskott plattan har fastnat i förväg.
6

Ställ tidpunkten på modifierade motorer med det förfarande som används i steg 1 till 5 för att starta, följt av förskottet till miss metoden. Detta har visat sig vara den mest populära metoden på alla tävlingsbanor. Det tar en känsla av känsla och ljud och kan vara oerhört noggrann. Med motorn igång och värmas upp, stå på passagerarsidan av bilen. Placera höger hand på gasreglaget kopplingen och den andra på distributören bas.
7

Rev motorn till 3000 rpm och håll den där medan du vrider fördelaren moturs precis tills det börjar att snubbla. Vrid fördelaren medurs tills motorn varvtal börjar sakta ner och snubblar. Vrid fördelaren moturs igen tills den punkt snubblar och vända rotationen bara tills all snubblar är borta. Fortsätt att rotera distributören ytterligare tio grader medurs. Stäng av motorn och ge den ett par sekunder för att svalna och starta om. Om det inte finns någon tidsplan tvekan vid start, dra åt distributören hold-down bolt.
8

Kör bilen och lyssna efter pre-detonation (pinga). Om det finns pre-detonation, tillbaka timingen ner några grader och försök igen. Om det inte finns någon före detonation, försöka avancera distributören några grader och kör den igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60061.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.