Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en cylinder Brake Master i en Chevrolet S10

Huvudcylindern är den viktigaste lagringsenheten av bromsvätska för din Chevrolet S-10 lastbil. Eventuella skador på cylinder kommer att resultera i en stor förlust av bromsvätska och stora problem med bromsarna. Du måste ändra cylindern och dess behållare när detta inträffar. Eftersom du öppnar bromssystemet till luft medan du gör detta, måste du lufta systemet av luft efteråt. Saker du behöver
Rags
Flare skiftnyckel
gummiproppar /plastpåsar
bromshuvudcylindern
Bromsvätska
stjärnskruvmejsel
Clear eller en plastslang

Visa fler instruktioner
1 trasor

plats på golvet nedanför cylindern att fånga upp vätskan.
2

Lossa röret muttrarna förbinder bromsledningar till befälhavaren cylinder med en skiftnyckel flänsmuttern. Dra ledningarna bort och antingen ansluta sina öppna ändar med gummi eller linda plastpåsar runt dem för att förhindra kontaminering.
3

Demontera bakhjulet låsningsfria (RWAL) modul om lastbilen har denna typ av bromssystemet. Modulen ligger nära cylindern, släpper sitt klipp med ett tunt spetsigt verktyg och ta bort den från sitt fäste. Du behöver inte ta bort dess elektriska anslutningar,. Bara lägga den någonstans säkert
4

Ta bort de två fästskruvarna för huvudcylindern, då upphäva isoleringen /dumpventil och monteras på RWAL modulen. Se till att du inte böjer eller Vik de hydrauliska ledningarna som du kopplar dessa och ta bort modulen. Avlägsna behållaren locket och membranet från cylindern och kan kasta någon vätska kvar i modulen.
5

Fyll huvudcylindern och dess behållare med bromsvätska och bänk-lufta cylindern. Med cylindern balanserad, håll fingrarna över hålen bromsledningen, trycker kolven med en stor skruvmejsel när du tar bort fingret från ett hål, sedan placera fingret tillbaka på hålet innan du släpper kolven. Upprepa detta flera gånger och mössa hålen efteråt.
6

Installera den nya cylindern på fordonet i omvänd ordning mot demonteringen. Ta bort locken på hålen och bromsledningar innan du ansluter ledningarna till cylindern.
7

Lufta bromssystemet. Fäst en tydlig slang till avluftningsventilen på en bromsoket och öppna ventilen som en annan person trycker ner på bromspedalen för att avlägsna luft. Upprepa detta för alla bromsarna och se till att pedalen känns fast och inte svampiga efteråt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57275.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.