Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Suppleant däckstorlekar

När ersätter OEM däck med en annan storlek, bör höjden på däcket alltid förbli konstant. Det finns många bredd justeringar som kan göras, men däckhöjden har samma effekt som att ändra utväxling av fordonet. Ett högre däck kommer att rotera färre gånger per mil än en lägre. Varje förändring i höjd påverkar därför de punkter transmissionsväxlingsstyrsektion, uppläsningar hastighetsmätare, acceleration, marschfart relativt rpm samt en mängd andra faktorer. Instruktioner
1

Consult däckets avsnittet i bruksanvisningen. Det kommer att relatera aktuellt ursprungliga däckutrustning storlek och nästa bredd däcket anpassas med OEM fälgar på bilen. Fälgen storlek är en annan viktig faktor, i första hand av bredden av hjulet. Bredare däck kan kräva en bredare hjul också.
2

Konsultera en däckhandlare om en annan storlek än den som visas i instruktionsboken önskas. De har en blå bok däck montering som relaterar alla däckdimensioner och hjul bredder fälg som kommer att arbeta med ditt fordon. Denna bok listar alla bredd däck på en gemensam höjd i förhållande till OEM däcket. Det kommer också att lista hjulet bredd som behövs för de särskilda bredd däck och de valfria höjder hjul också. Hjul kan gå från en vanlig 13-tums hjul med en 24-tums hjul -. Inte att alla dessa storlekar passar, men finns tillgängliga för försäljning Addera 3

Konfigurera däckdimensioner som kommer passar genom att vrida ratten hela vägen till höger. Mät avståndet mellan den bakre delen av däcket och insidan fenderwell eller närmast objektet för att interferera med den större däcket. Vrid ratten hela vägen till höger och göra samma sak. Om det finns mer än 3 inches i båda fallen kommer ett bredare däck fungerar. Kontrollera bakdäcken också. Titta på hjulhuset och köra händerna mellan insidan av däcket och fenderwell. Om det finns mer än 3 inches av rummet, titta på utsidan av däcket och se till att det finns tillräckligt med utrymme mellan däcksidan och utanför fender.
4

Notera storleken på det aktuella däcket. Storleken på de däck kommer alltid att visas i tre segment som 205/60/15. Den första siffran är alltid bredden av däcket. Den andra siffran (60) är en procentsats mellan höjd och bredd. Till exempel 205/60 betyder att däcket är 205 millimeter bred och 60 procent så hög som den är bred. Det sista numret är helt enkelt hjulet storlek eller hål i mitten av däcket. En 205/70/15 skulle vara ett högre däck eftersom det är 70 procent lika lång som bred. En 205/50/15 skulle vara en lägre däck eftersom det är bara 50 procent så hög som bred.
5

Öka bredden på ett däck och behålla höjden genom att öka det första numret, 205, till 215. Minska den andra siffran 60-55, och behålla fälgdiameter. Nu den procentandel mellan höjd och bredd upprätthålls för att hålla däcket samma höjd men mycket bredare. Omvänd ordning för att gå ner en storlek i bredd. Bredden av däcket kan gå upp till 255/35/15 eller större i bredd och bibehålla samma höjd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61888.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.