Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Höj Torsion Bar på en 2002 F-150

A 2002 Ford F-150 med en 4x4 drivlina använder torsionsstänger att stödja vikten av framför lastbilen. Dessa barer är mångsidig eftersom du kan justera dem uppåt eller nedåt för att höja eller sänka bilen, och de också utrymme i främre hjulupphängningen för de främre drivaxlarna. Om du vill höja upp framsidan av 2002 F-150, kan du göra det i ungefär en timme med några grundläggande verktyg. Saker du behöver
Jack
Jack står
Måttband
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Penetrerande bespruta
Visa fler instruktioner

1

Parkera F-150 på en plan yta. Mät avståndet mellan bilen och marken med måttband, och se till att mäta på båda sidor, och ta del av numret för senare referens. Sätt handbromsen på, lyft sedan framför lastbilen med domkraft och sätta pallbockar under ramen.
2

Hitta torsion regelstång justering, vilket är i mitten av torsionsstaven tvärbalk, som ligger i mitten av lastbilen. Spraya justerbultarna med genomträngande sprayen. Addera 3

Dra åt varje justerskruv på varje torsion bar med 1/2-tums Ratchet och uttag, se till att varje bult dras åt exakt samma antal varv så att de två sidorna höjs jämnt.
4

Sänk Ford bort av pallbockar med domkraft. Mät främre höjden av lastbilen igen som du gjorde i steg 1, och jämför de två numren. Om siffrorna är inte att passa dig, upprepa sedan steg 1 till 3 för att justera ytterligare, och om du behöver sänka torsionsstaven bara lossa bulten istället för åtdragning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61927.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.