Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en syresensor på en 1999 Olds 3.8 Motor

Syresensorn på en 1999 Oldsmobile med 3,8-litersmotorn berättar motorns dator hur mycket syre som finns i avgassystemet. Detta bidrar till att avgöra hur datorn låtar bränsle-och-luftblandningen att göra motorn köras effektivt och utsläppen kommer ut ur avgasröret så ren som möjligt. När 3,8-liters Olds syresensor går ut, kommer Check Engine lampan på. Oxygen sensor misslyckande kommer att orsaka att motorn går dåligt och kan orsaka din bil att misslyckas ett utsläpp test. För att åtgärda problemet måste du byta ut sensorn. Du kan göra det själv om du ens bara lite händig med en skiftnyckel. Saker du behöver
Heat riser lösningsmedel
3/8-tums Ratchet och förlängning
Syresensor socket
antikärvningsmedel
ersätter syresensor
Visa mer instruktioner
1

pop huven. Se till att motorrummet är coolt att beröra. Lokalisera syresensorn, är som i mitten av avgasgrenröret och är den enda på fördelaren som har en elektrisk kontakt på den. Koppla sensorn med händerna.
2

Spray värmen riser lösningsmedel på syresensorn för att lossa sina gängor. Låt lösningsmedlet sitta på sensorn i minst fem minuter. Skruva loss sensorn från grenröret med 3/8-tums Ratchet, förlängning och lambdasond uttaget.
3

Applicera ett tunt lager av antikärvningsmedel på gängorna på syresensorn . Montera lambdasonden i grenröret med 3/8-tums Ratchet, förlängning och syresensor uttag. Anslut kablarna till givaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60762.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.