Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man bygger en Chevrolet 383 Stroker för Torque

Den 383 CI små block Chevy har potential att producera betydligt mer vridmoment än basen 350 SBC motorn. Med samma vevaxel slaglängd som 400 SBC ger en omedelbar ökning i vridmoment, men det finns andra förändringar som kan förbättra på den grundregeln. De flesta av de extra vridmoment förbättringar är ett resultat av ett noggrant urval av komponenter som har att göra med hur - och där, i driftområde - motorn "andas". Medan stora volymer luftflöde krävs för att producera hög-rpm hästkrafter, är effektivt luftflöde hastighet nyckeln till att producera vridmoment. Saker du behöver
383 CI Stroker roterande enheten
Kärna 350 CI motorblocket
SBC Vortec huvuden (eller liknande eftermarknad ersättare)
Visa fler instruktioner
Planering och delar Selection

1

hitta och köpa en uppsättning av Chevrolet 5.7L L31 (350 CI) Vortec topplock från ett sent 1990-modell GM lastbil eller skåpbil. Dessa huvuden uppvisa egenskaper som gör dem bättre än även de bästa och mest modifierade av tidigare GM huvuden. Alternativt kan du välja ett antal huvuden från en eftermarknad leverantör såsom EQ, Dart, RHS, etc., så länge de har liknande små hamnar och små brännkammare.
2

Välj ett intag grenrör och förgasare avsedd för lägre rpm driftområden. En dubbel-planet grenrör såsom Edelbrock Performer kommer att fungera bra i rpm intervall på omkring 5500 medan Performer RPM kommer att utvidga effektområdet än 6.000 rpm. En enkel plan, öppen plenum grenrör design kan producera mer övre rpm hästkrafter, men detta sker på bekostnad av låg-rpm vridmoment. En förgasare betyget på runt 750 CFM luftflöde bör användas.
3

Välj kolvar som ger ett kompressionsförhållande (CR), som är lika hög som säkert kan köras på tillgängliga pump bensin. Generellt bör 9,5-1 CR vara ungefär den högsta, men om noggrann uppmärksamhet ägnas åt andra uppgifter, kan något mer komprimering används.
4

Välj en kam med rätt längd och intag ventilstängande punkten. Kamaxel val är avgörande. För mycket tid lägger kamaxeln är avsedd varvtalsområde för hög och dessutom har en senare intag ventil stängning. Som ett resultat, kan cylindern inte bygga tillräckligt tryck för att fungera väl vid låga varvtal, så att motorn kommer att kännas "fuktig" vid låg hastighet. Omvänt kommer en kam med för lite tid och för tidigt en inloppsventil slutpunkt bygga för mycket tryck i cylindern och vara benägna att pinga och detonation. En kam i de 210 till 220 grader av varaktighet sortiment - på .050 tum lift - borde vara nära
Delar Förberedelser och församlingen
5

Ta. motorblocket och komponenter till en behörig verkstad för rengöring, inspektion och förberedelse. Ge maskinisten med roterande enheten, samt - vev, stavar, lager och kolvar, stift och ringar. Instruera honom att maskinen /rekonditionera blocket och balansera den roterande enheten.
6

Rengör alla delar och testa montera för korrekt passform. Var uppmärksam på kritiska toleranser. Om det finns några problem med frigång, demontera och åtgärda problemet.
7

Montera motorn och provköra, vara säker på att justera bränslesystemet för korrekt flöde och luft /bränsle blandningar samt tändningsinställningen. Peak moment görs först när låten är optimal. Ett alternativ är att ha motorn "köras in" och inställd på en motordynamometer. Detta kan spara dagar, veckor eller månader av tuning i fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62143.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.