Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter rotorn i en Ford Focus

Om du kan känna pulserande och vibrerande i bromspedalen när du saktar ner i din Ford Focus, men du vet att dina bromsbelägg är bra, är chansen att det är dags att ersätta rotorerna. Rotorer behöver bara ändras om de blir skev eller sliten, men processen är den samma för alla årsmodeller med endast en liten skillnad för Focus SVT. Instruktioner
För Ford Focus exklusive SVT
1

Jack upp din Ford Focus. Koppla bort den negativa batterikabeln. Ta det monterade däcket och ställ åt sidan.
2

Ta bort det yttre bromsbelägget stoppbygeln och broms slangen från sitt fäste. Använd en c-klämma vid behov eller dra bromsok utåt för att lossa kolven. Häng bromsoket och bifogade bromsslang med mekaniker tråd.
3

Dra loss den gamla rotorn och rengör smuts eller korrosion av med en fuktig trasa. Installera den nya rotorn och dra åt fästskruvarna. Släng mekaniker tråd och montera bromsledningen och bromsok på plats. Dra åt bromsok bultar med en momentnyckel till 21 ft lbs. (28 Nm).
4

Byt yttre bromsbelägget stoppbygeln och montera hjulet montering och däck. Upprepa denna process för varje ytterligare rotor, sänker bilen och dra däck muttrarna med momentnyckel eller en luft spärrnyckel med en lämplig adapter. Provköra din Ford Focus för att säkerställa att rotorn installationen lyckades. Addera För SVT
5

Höj din Focus SVT med domkrafter och pallbockar. Blockera hjulen för att hålla bilen från att rulla medan du arbetar. Koppla bort den negativa batterikabeln innan du börjar.
6

bort monterade däcket. Nästa, ta bort bromsok fästbultar och skjut tjocklek av av bromsskivan (rotor). Häng bromsoket och anslutna bromsen linje med mekaniker tråd.
7

Dra av den gamla rotorn. Rengör området med en fuktig trasa för att avlägsna damm och korrosion. Skjut den nya rotorn på plats och byt bromsok och broms slang till sina rätta positioner. Montera bromsok bultar med en momentnyckel till 98 ft lbs. (133 Nm).
8

Byt hjulaggregatet, däck och muttrarna. Upprepa för varje ytterligare hjul och sänka bilen, dra åt muttrarna med momentnyckel och provköra din Ford Focus SVT för att kontrollera att allt fungerar som det ska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56975.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.