Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Sätt att göra en 350 motor High Performance

Bättre prestanda och produktion på Chevrolet 350-kubik-tums motor kan vara en enkel eller komplext projekt, beroende på graden av önskad effekt. Denna motor har använts i många GM-bilar - från sedans och lastbilar till högpresterande sportbilar. Vid den yttersta spetsen, har många högt modifierade 350s uppnås utgångar 2 hästkrafter per kubik-tum eller mer. Tune-Up

För varje motor för att producera sin högsta effekt effektivt måste det vara i optimal "melodi." Om bränsleekonomin lidande eller om det verkar trögt och inte accelererar responsivt, kan det behöva en tune-up. Tune-ups består i allmänhet av att ersätta igensatt /begränsad luft-och bränslefilter, defekta eller slitna tändstift /ledningar och komponenter distributör, och se till tändningen är korrekt inställd. Dessutom måste motorns arbetstemperatur vara korrekt. Problem med något av dessa områden kan minska strömmen, så en bra "baseline tune" är viktigt. Addera Förbättrat avgassystem

Många fabriksautomationssystem avgassystem är inte konstruerade för prestanda , ett av de enklaste sätten att förbättra prestandan är med en friflytande avgassystemet. Konvertera ett enda avgassystem till en dual-avgassystem (med headers) kan resultera i makt vinster på 20 och 30 hästkrafter eller mer.
Uppgraderad Intake System

Mängden luft och bränsle en motor kan effektivt ta in, tända och avgaser direkt påverkar kraften som den producerar. Factory intag system är oftast utformade för vanlig, vardaglig körning, stoppljus-till-stoppljus eller landsväg, samt för pålitlighet och ekonomi. En uppgradering till en eftermarknad insugningsrör och förgasare (eller spjällhuset /insprutare) och kall-luftintaget systemet kan förbättras på ett friflytande avgassystemet.
Eftermarknad topplock

Byta topplock introducerar den största potentialen för att öka uteffekten. Så långt tillbaka som 1970-talet, använde GM något olika huvuden på sina högpresterande 350 LT1 motorer än vanliga versioner. Medan de var samma generella utformning, de kastade med större, friflytande cylinderportarna och använde större intag /avgas ventiler än standard-prestanda huvuden. Inte längre i produktion, dessa huvuden är alltmer sällsynta och svåra att hitta. Eftermarknad huvuden producerar långt överstiger prestanda hos de tidigaste GM högpresterande gjutgods.
Interna Ändringar

Högpresterande huvuden kräver kamaxlar med ventil-timing händelser som stödjer ökat luftflöde potential att göra maximal effekt. En kamaxel swap kräver demontering av toppen och framsidan av motorn. En annan kraft-producerande modifiering är att öka kompressionsförhållandet hos motorn. Detta kan göras på två sätt: genom att välja eftermarknaden huvuden (ovan) med mindre förbränningsrum, eller genom att ersätta kolvarna med högkomprimerat versioner. Det andra alternativet kräver fullständig motor demontering.
Tip /Varning

Många "hot-street" prestanda uppgraderingar kan göras utan att uppgradera de inre motorkomponenter och utan att påverka hållfastheten och tillförlitlighet. Däremot kommer betydande ökningar i kraft betona delar såsom vevaxel, vevstakar och kolvar. Dessa kan också behöva uppgraderas till högre hållfasthet komponenter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61397.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.