Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter den främre Pads skivbroms på en 97 Thunderbird

Byta främre bromsbelägg på 1997 Ford Thunderbird är ett bra hem projekt. Det kommer att spara dig en stor reparation räkningen och är ett bra grundläggande projekt för hemmet mekaniker eller gör-det-självare. Dynorna är tillgängliga vid alla Biltema och de verktyg som krävs för att göra jobbet är grundläggande handverktyg som du förmodligen redan har i din verktygslåda. Ta din tid och uppmärksam på detaljer, och på nolltid kommer du att ha nya bromsbelägg på framsidan av din bil. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
insexnyckel ställa
Tvingfäste
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på framsidan av din Thunderbird med en rörtång. Placera en domkraft under bilen och lyfta upp det tills däcken är från marken. Skjut en uppsättning pallbockar under främre hjulupphängningen för att stödja bilen och ta bort framhjulen.
2

Leta justeringsstiften på framsidan av bromsok och ta bort dem med en insexnyckel. Ställ stiften åt sidan för nu.
3

Lyft bromsok från rotorn och ta bort den yttre bromsbelägg från tjocklek. Det drar bara rakt av bromsok. Avlägsna den inre pad genom att trycka in den i mitten av bromsok och knäppa stoppbygeln på baksidan av den ur bromsok kolv. Kasta de gamla kuddar.
4

Placera en stor C-klämma på bromsoket så den fasta delen av klämman är på baksidan av caliperhuset och skruven är i kolven. Vrid klämman, driver kolven i bromsoket tills det tar stopp. Ta bort klämman och ställ den åt sidan.
5

Placera nya inombords pad i bromsoket och skjut den bakåt tills den snäpper bromsok kolv. Skjut den nya utombordaren pad i bromsoket och knäppa fjäderhållarna på bromsoket.
6

Placera bromsoket på rotorn och montera inriktningsstiften. Dra åt stiften med en insexnyckel, flytta sedan till den motsatta sidan av bilen och upprepa processen.
7

Montera hjulen på bilen, följt av muttrarna och dra åt dem med en lug skiftnyckel. Lyft den främre delen av bilen från domkraften, bort läktaren från under bilen och ställa bilen tillbaka på sina hjul. Dra åt muttrarna nu att det är vikten på den främre delen av bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58035.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.