Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter mattor skivbroms i en '94 Buick Regal

Byta bromsbelägg på din Regal kan göras rätt hemma i en timme eller mindre med några mindre verktyg. Beroende på dina speciella körförhållanden, kunde bromsbeläggen pågå 30.000 miles eller mer. Ansträngande körning aktiviteter såsom höghastighetståg stop-and-go-trafik, och daglig motorvägen reser slits bromsbeläggen snabbare. 1994 Buick Regal har dubbla kolvar bromsoken, så processen att ändra bromsklossarna skiljer sig något från en enda kolv bromsok. Saker du behöver
Baster
rörtång
Bil jack
stödbenet
Socket-nyckel som
5-liters hink
platt skruvmejsel
8 - tums C-clamp
3/8-tums enhet momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på din Regal, och ta bort locket på broms-vätska reservoar. Använd en baster att ta bort hälften av broms vätska i behållaren. Kasta inte bort vätskan eftersom den kan återanvändas efter att du ändrar alla av bromsbeläggen.
2

Applicera Regal s nödbromsen, och använd din lug skiftnyckel att lossa något muttrarna på den främre föraren -side däck, men inte ta bort dem.
3

Hissa upp bilen med en domkraft, och dra ditt stödbenet i position till vänster på domkraft. Lyft stödarmen på stödbenet till samma höjd av domkraften, och returnera dess låsstiftet att säkra stödarmen. Du behöver inte ta bort domkraft. Lämna det i stället för extra stöd.
4

bort alla muttrarna från däcket, och skjut den av navet. Ställ däcket på sidan av din arbetsplats tillsammans med sina muttrarna för att undvika misplacing dem.
5

Lossa och ta bort de två skruvarna på insidan av bromsok med en hylsnyckel. Ställ en fem-liters hink bredvid bromsoket, och skjut bromsok från rotorn med båda händerna.
6

Ta bort det yttre bromsbelägget på bromsoket genom att skjuta bort sitt monteringsläge. Det kommer att kräva lite kraft i en del fall, men med hjälp av en platt skruvmejsel för att bända bort det är OK. Ta inte bort den inre bromsklossen ännu. Den inre bromsbelägg kan användas för att hjälpa dig botten ut båda bromsok kolvarna. En åtta-tums C-klämman runt bromsoket
7

Place, och linda den stängd tills den kommer i kontakt med det inre bromsbelägget. Fortsätt att linda C-klämman stängd tills båda kolvarna bakom bromsbeläggens går helt ner i sina borrhål. Ta bort C-klämman, och sedan ta bort den inre bromsklossen genom poppar det ur varje kolv. Det inre bromsbelägget har två metall fjädrar på baksidan av det som håller det på plats inuti varje kolv. Inga specialverktyg behövs, dynan bara poppar ut genom att försiktigt dra den utåt
8

Installera din nya inre bromsbelägg först.. Tryck ner broms pad tills det sitter ordentligt på båda sidor i varje kolv. Knäpp yttre bromsklossen tillbaka till sin ursprungliga monteringsläge precis som du tog bort det.
9

Skjut bromsoket tillbaka över rotorn, och börja varje av dess bultar för hand för att säkerställa korrekt inriktning. Ställ din 3/8-tums skiftnyckel vridmoment på 80 Nm., Och helt säkra bromsok på plats. Ta bort de fem-liters hink.
10

Placera däcket tillbaka på navet och dra åt alla dess muttrarna tills de ligger tätt. Ta stödbenet, och sänk Regal tills däcket får kontakt med marken, men inte hela vägen ner. Återställ momentnyckeln till 100 ft-lbs. Och fortsätter att dra åt muttrarna i ett stjärnformat mönster tills den sitter fast. Sänk ned bilen helt.
11

lossa nödbromsen, och börja pumpa din bromspedalen tills du känner att det stelnar. Kontrollera bromsvätskenivån i behållaren och tillsätt vätska om det behövs från baster. Byt tanklocket ordentligt. Följ dessa steg för att framgångsrikt byta bromsbeläggen på de tre återstående däcken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57993.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.